Titanic II va fi lansat la apă pentru o nouă călătorie în anul 2022/VIDEO

Titanic II va fi lansat la apă pentru o nouă călătorie în anul 2022/VIDEO

Celebrul pachebot de lux revine pe cursa de acum 109 ani spre destinația inițială de la Southhampton la New York. Arhitecții navali au reușit să reproducă celebrul vas pe care l-au denumit Titanic II. Acesta va fi lansat pe mare în luna aprilie a anului următor. 

În prima sa călătorie, Titanic II va avea la bord aproximativ același număr de pasageri pe care l-a avut și primul vas în 1912.

Potrivit unei declarații de la CNN, se pare că afaceristul de origine australiană Clive Palmer ar fi lansat această idee în 2012 dar guvernul chinez ar fi oprit dezvoltarea acestui proiect. Motivele rămân încă necunoscute. Însă Clive nu a renunțat și a făcut public anunțul că proiectul a fost reluat cu succes în toamna anului trecut.

Noul vas de lux este o copie fidelă a celei scufundate la începutul secolului trecut, în urma unei coliziuni cu un iceberg la mai puțin din jumătatea drumului. De asemenea Titanic II va fi echipat cu mult mai multe bărci de salvare ce au o capacitate de aproape 250 de persoane.

“Nava va reface călătoria originală, ducând pasageri de la Southhampton la New York, dar apoi va călători pe glob, inspirând şi încântând lumea”, a explicat afaceristul australian Clive Palmer.

Specificațiile tehnice ale navei sunt la fel de impresionante precum costul pentru reproducerii epavei ce stă pe fundul Oceanului Atlantic de un secol. CSC Jinling Shipyard este compania navală ce se ocupă de construirea vasului, puterile instalate: 2 × Wärtsilä 12V46F; 2 × Wärtsilä 8L46F; 48,000 kW (64.000 CP) și cu o propulsie de tipul transmisiei diesel-electrică (3 × 10 MW).

Costul acestei idei a fost pe măsură. Replica va ajunge la 500 de milioane de dolari. Pentru moment nu au fost publicate informații cu privire la prețurile biletelor și nici despre când acestea vor fi disponibile.

Vasul de lux va pleca din Dubai iar după o călătorie de câteva săptămâni va ajunge în Southampton din Marea Britanie. Mai departe va avea același traseu ca prima navă, care ar fi trebuit să ajungă la New York, cu cei 2228 de pasageri la bord.

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York pe 10 aprilie 1912. La patru zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit de un iceberg și s-a scufundat la ora 2:20 în dimineața următoare. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 în unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

Numărul mare de victime a fost cauzat, în mare parte, de faptul că deși îndeplinea normele vremii, nava avea bărci de salvare suficiente doar pentru 1178 de persoane. Un număr mare de bărbați au murit din cauza protocolului „femeile și copiii întâi”.

Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metrii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii