Totul pentru candidatură. Donald Trump plăteşte o cauţiune de 175 de milioane de dolari în cazul de fraudă din New York

Totul pentru candidatură. Donald Trump plăteşte o cauţiune de 175 de milioane de dolari în cazul de fraudă din New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a evitat în ultimul moment confiscarea tuturor bunurilor sale de către stat, acceptând să depună o cauţiune de 175 de milioane de dolari în cazul său de fraudă civilă din New York, comentează BBC.

Iniţial, Trump a fost obligat să plătească întreaga sumă de 464 de milioane de dolari, dar o curte de apel a declarat că poate plăti o sumă mai mică în termen de 10 zile.

Trump este acuzat că a umflat în mod fraudulos valorile proprietăţilor sale. Republicanul neagă orice abatere şi spune că acest caz este o vânătoare de vrăjitoare politică a procurorului democrat. Luna trecută, pe lângă faptul că i-a ordonat lui Trump să plătească o sancţiune financiară semnificativă, judecătorul Arthur Engoron i-a interzis să conducă o afacere în New York timp de trei ani.

De asemenea, i s-a interzis să obţină împrumuturi de la instituţii financiare din New York timp de trei ani.

Cam în aceeaşi perioadă în care un judecător l-a găsit responsabil de fraudă, Trump a trebuit să asigure o cauţiune de 91 de milioane de dolari după ce a pierdut un proces de defăimare fără legătură cu acesta, intentat de scriitoarea E Jean Carroll. Pentru a întârzia aplicarea sancţiunii în timp ce a făcut apel în cazul civil de fraudă, Trump a cerut iniţial o cauţiune de la 30 de companii, dar nu a reuşit să obţină una, au scris avocaţii săi în documentele depuse în instanţă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii