Trump marchează un punct important în meciul pentru Casa Albă: este învingătorul zilei electorale „Super Tuesday”

Trump marchează un punct important în meciul pentru Casa Albă: este învingătorul zilei electorale „Super Tuesday”

Donald Trump este tot mai aproape de o nouă confruntare, unu la unu, cu Joe Biden, după victoria sa triumfală în alegerile primare „Super Tuesday” împotriva rivalei sale republicane Nikki Haley, relatează AFP.

Trump a obţinut victorii în aproape toate cele 15 state, ceea ce-l apropie și mai tare de o nominalizare a republicanilor pentru candidatura la al doilea mandat  în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. California, North Carolina şi Texas se numără printre statele în care Trump a triumfat.

Donald Trump a vorbit despre ”o seară formidabilă, o zi incredibilă”, fiind înconjurat de susţinători, reuniţi la reşedinţa sa de lux Mar-a-Lago, în Florida.

Nikki Haley, adversara lui Trump, i-a anulat însă acestuia șansa la o victorie pe toată linia, pentru că  a câștigat în Vermont, un stat puţin populat, situat la frontiera cu Canada.

În tabăra democrată, preşedintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, candidează de asemenea la al doilea mandat şi nu are de înfruntat nicio opoziţie serioasă.

El a obţinut marţi seara victorii în toate statele aflate în joc în partidul său, însă a suferit o înfrângere surprinzătoare, în faţa unui necunoscut, în Insulele Samoa americane.

Se conturează, așadar, un nou meci electoral Trump-Biden, după cel din 2020, care însă nu pare să-i entuziasmeze deloc pe americani, potrivit sondajelor.

Începând de la 15 ianuarie, în pofida problemelor sale în justiţie, Donald Trump a obţinut victorii în aproape toate alegerile primare organizate de partidul său. Nikki Haley, fosta sa ambasadoare la ONU, pozează în candidata care va restabili ”normalitatea” împotriva ”haosului Trump”. Însă majoritatea alegătorilor republicani par că nu-i audă pledoaria.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii