Ultimatum la Budapesta. Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile la nivelul mediei regionale

Ultimatum la Budapesta. Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile la nivelul mediei regionale

Două săptămâni este deadline-ul dat de Guvernul ungar comercianţilor de carburanţi pentru a reduce din proprie iniţiativă preţurile combustibililor la nivelul mediei regionale, a anunțat Ministerul Economiei, conform MTI.

Guvernul de la Budapesta a analizat în detaliu situaţia de pe piaţa carburanţilor și a constatat preţurile sunt “de război, ceea ce înseamnă o povară grea pentru familii”, a explicat ministrul Economiei.

În cadrul întrevederii cu reprentaníi comencianílor, ministrul  a prezentat decizia cabinetului, conform căreia guvernul le solicită să îşi ajusteze în mod voluntar preţurile la media regională, care este publicată în fiecare vineri şi este determinată de Oficiul Central de Statistică folosind o metodologie obiectivă. Comercianţii de carburanţi au la dispoziţie două săptămâni pentru a face acest lucru, potrivit comunicatului Ministerului Economiei.

Ministrul economiei a subliniat că guvernul a identificat o evoluţie pozitivă a preţurilor la carburanţi în ultima perioadă, care a adus preţul mai aproape de media regională atât la benzină, cât şi la motorină. Cu toate acestea, pentru a ajunge la preţul mediu regional, sunt necesare reduceri suplimentare de preţ ale motorinei şi, în special, ale benzinei de 95, deoarece aceasta este singura modalitate de a evita intervenţia guvernului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii