Un faimos magazin online de fast-fashion se află în vizorul Comisiei Europene

Un faimos magazin online de fast-fashion se află în vizorul Comisiei Europene

Shein, magazinul online de fast-fashion, se află în vizorul Comisiei Europene, suspectat fiind de conținut online ilegal și dăunător, scrie Bloomberg, precizând că firma ar trebui să suprime astfel de practici.

Compania, fondată în China și populară în rândul cumpărătorilor din întreaga lume, va trebui să se supună curând Legii privind serviciile digitale a UE (DSA – Digital Services Act), după ce a raportat 108 milioane de utilizatori, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Normele impun piețelor online precum Shein să urmărească vânzătorii de pe platforma lor, să adauge metode prin care clienții să semnaleze conținutul ilegal și să testeze aleatoriu produsele ilegale.

Acest lucru înseamnă că Shein ar putea fi pasibil de amenzi de până la 6% din veniturile globale pentru încălcarea normelor, concepute pentru a reduce răspândirea conținutului ilegal online.

Printre platformele deja incluse în DSA se numără YouTube al Alphabet Inc., Facebook al Meta Platforms Inc. și X al lui Elon Musk. Alte piețe, precum AliExpress al Alibaba Group Holding Ltd. și platforma Amazon.com Inc. au fost, de asemenea, desemnate, după ce au îndeplinit criteriile de a avea cel puțin 45 de milioane de utilizatori activi lunar în blocul comunitar.

DSA, care a intrat în vigoare în august, conferă autorităților europene de reglementare puteri fără precedent pentru a trage la răspundere marile companii de tehnologie pentru conținutul de pe platformele lor. Normele includ restricții privind utilizarea datelor sensibile, cum ar fi rasa sau religia, pentru direcționarea reclamelor, interdicția de a direcționa reclamele către minori și blocarea tacticilor care îi determină pe oameni să își dea acordul pentru urmărirea online.

„Purtăm un dialog regulat și constructiv cu Comisia Europeană pentru a asigura respectarea continuă a legilor și reglementărilor UE”, au declarat reprezentanți ai Shein.

Comisia de la Bruxelles nu a răspuns solicitării de comentarii.

În 2022, testele de laborator efectuate pentru Bloomberg News de două ori au scos la iveală că articolele de îmbrăcăminte expediate în SUA de Shein au fost fabricate din bumbac din regiunea Xinjiang din China, potrivit stiripesurse.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.2 ° C
13.3 °
11 °
89 %
3.6kmh
0 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii