Viză de șase luni pentru lucrătorii sezonieri din UK

Viză de șase luni pentru lucrătorii sezonieri din UK

Lucrătorii sezonieri români își vor putea desfășura activitatea în Regatul Unit și în anul 2021. Aceștia vor avea însă nevoie de o viză de șase luni și de un certificat care să conțină detalii despre tipul de muncă desfășurat. Pentru aplicare, lucrătorii români vor plăti aproximativ 1.300 de lei.

Lucrătorii sezonieri români vor putea munci fără probleme în anul 2021 în Marea Britanie. Viza acestora va fi eliberată pe o perioadă de cel mult șase luni, arată mesajul ambasadei UK de la București.

„Cetățenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniți în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat inițial în 2019, a fost extins și prelungit pentru un an suplimentar pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la șase luni.” au scris reprezentanții britanici pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit site-ului Guvernului, cei care aplică pentru viză trebuie să facă dovada faptului că sunt majori și că se vor putea întreține pe durata șederii în Regatul Unit. De asemenea, pe platformă este menționată și necesitatea unui certificat de sponsorizare. Acesta ar oferi acces la informații despre aplicant și despre tipul de muncă pe care acesta o va face.
Solicitarea vizei se poate face cu cel mult trei luni înainte de startul jobului, iar costul său este de 244 de lire sterline.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii