Vladimir Putin va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Vladimir Putin va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat oficial că va candida din nou la alegerile prezidențiale din 2024, extinzându-și astfel posibilitatea de a rămâne la putere până în 2030, potrivit Reuters.

Declarația a fost făcută în timpul unei întâlniri cu soldații ruși care au luptat în Ucraina, cărora le-a acordat cea mai înaltă distincţie militară, Steaua de aur de erou al Rusiei.

Parlamentul Rusiei a stabilit data alegerilor prezidențiale pentru 17 martie 2024, marcând astfel începutul campaniei electorale. Această mișcare îi oferă lui Putin șansa de a obține un al patrulea mandat prezidențial.

Cu susținerea statului și controlul asupra presei de stat, Putin intră în această campanie electorală cu un avantaj semnificativ, iar absența unor rivali serioși face ca rezultatul să fie previzibil. Vladimir Putin, care a primit preşedinţia de la Boris Elţîn în ultima zi a anului 1999, a fost deja preşedinte mai mult timp decât orice alt conducător al Rusiei de la Iosif Stalin încoace, depăşind chiar şi mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Politicienii din opoziție consideră alegerile drept o formalitate și acuză falsificarea democrației, susținând că Putin exercită o dictatură coruptă.

În schimb, susținătorii lui Putin argumentează că acesta a restabilit ordinea și influența Rusiei în contextul tulburărilor din perioada post-sovietică. Sondajele independente indică o susținere puternică pentru Putin, cu cote de aprobare de peste 80%.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii