Washingtonul a informat Congresul despre un transport de armament de un miliard de dolari către Israel

Washingtonul a informat Congresul despre un transport de armament de un miliard de dolari către Israel

Executivul american a notificat Congresul că va efectua un transport de arme către Israel în valoare de aproximativ un miliard de dolari, au declarat pentru AFP surse apropiate dosarului.

Informații le apar la o săptămână după ce Joe Biden a ameninţat că va limita ajutorul militar american pentru aliatul său.

De asemenea, Congresul mai trebuie să aprobe livrarea de arme în sumă totală de aproximativ un miliard de dolari, a susținut un oficial american. Pachetul ar include 700 de milioane de dolari în muniţie pentru tancuri şi 500 de milioane de dolari în vehicule militare tactice, a scris The Wall Street Journal.

Acest pachet de ajutor este cheltuit ca parte a uriaşului ajutor american către Ucraina, Israel şi Taiwan, în valoare totală de 95 de miliarde de dolari, inclusiv 13 miliarde de dolari pentru Israel, adoptat de Congres la sfârşitul lunii aprilie.

Administraţia Biden a făcut apel, luni de zile, la membrii Congresului să aprobe aceste miliarde pentru aliaţii Washingtonului.

Cu toate acestea, la 8 mai, Joe Biden a declarat că „nu va livra” anumite arme Israelului, al cărui principal susţinător militar sunt Statele Unite, în special „obuze de artilerie”, în cazul unei ofensive majore împotriva Rafah, un avertisment fără precedent din partea Washingtonului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii