fbpx

Cântăreţul american R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru infracţiuni sexuale

Cântăreţul american R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru infracţiuni sexuale

Cântăreţul american R. Kelly, găsit vinovat în 2021 de un tribunal din New York pentru conducerea timp de trei decenii a unui ”sistem” de exploatare sexuală a unor tinere, inclusiv a unor adolescente, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, informează AFP, preluat de Agerpres.

Această sentinţă dură împotriva cântăreţului în vârstă de 55 de ani a fost pronunţată de Tribunalul Federal din Brooklyn, după ce procesul împotriva rapperului, început în urmă cu nouă luni, a scos la iveală crime sexuale săvârşite în rândul comunităţii de culoare din Statele Unite.

Artistul, cunoscut în toată lumea mai ales datorită hitului ”I Believe I Can Fly” şi a albumelor sale vândute în 75 de milioane de exemplare, nu a făcut nicio declaraţie la anunţarea verdictului. A rămas la fel de tăcut ca şi în timpul celor şase săptămâni cât a durat procesul, din august până în septembrie anul trecut.

Procurorul federal ceruse cel puţin 25 de ani de închisoare având în vedere ”pericolul” pe care îl reprezintă acest ”criminal, prădător” pentru victimele sale şi pentru opinia publică.

Procurorii l-au acuzat pe R. Kelly, Robert Sylvester Kelly pe numele său adevărat, pentru că ”s-a folosit de notorietatea lui (…) pentru a face din femei tinere, fragile şi vulnerabile, victimele sale în scopul obţinerii unor plăceri sexuale”.

Potrivit procurorului Breon Peace, R. Kelly a exprimat ”doar nepăsare pentru infracţiunile sale devastatoare şi nicio remuşcare pentru comportamentul său”.

Una dintre victimele rapperului, Lizzette Martinez, în vârstă de 45 de ani, şi-a exprimat în faţa presei ”recunoştinţa” că ”Robert Sylvester Kelly a fost trimis la închisoare şi nu va mai putea face rău altor persoane” după ”lucrurile atroce săvârşite asupra unor copii”. Ea avea 17 ani în momentul săvârşirii faptelor.

R. Kelly, care a povestit în paginile autobiografiei sale că a fost victima unui viol pe când avea opt ani, a fost declarat vinovat în septembrie 2021 la toate capetele de acuzare formulate împotriva lui: extorsiune, exploatare sexuală de minori, răpire, trafic, corupţie şi muncă forţată, fapte săvârşite în perioada 1994-2018.

Cântăreţul a negat însă faptele, iar avocatul lui a susținut că artistul ”nu este un monstru” şi că va face recurs la sentinţă.

Procesul lui R. Kelly a fost considerat o etapă majoră a mişcării #MeToo: a fost pentru prima dată când majoritatea reclamantelor erau femei de culoare care au formulat acuzaţii împotriva unui artist de culoare.

În cadrul procesului, nouă femei şi doi bărbaţi l-au acuzat pe artist de abuzuri sexuale, descriind violuri, administarea forţată a unor droguri, sechestrări şi pornografie infantilă.

Audierile au scos la iveală ”sistemul” creat de R. Kelly pentru a atrage femei foarte tinere şi a le viola, cu complicitatea anturajului său, un mod de operare similar unei organizaţii mafiote. Numeroase victime au povestit că după ce îşi întâlneau idolul la concerte, primeau o bucată de hârtie cu datele de contact ale cântăreţului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
23.7 ° C
24.9 °
22 °
66 %
0.5kmh
0 %
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii