Câte persoane știu cum să înlăture informații private de pe site-urile web?

Câte persoane știu cum să înlăture informații private de pe site-urile web?

Confom statisticilor oferite de Kaspersky, observăm că doar opt din zece utilizatori ai Internetului din toată lumea au încercat să înlăture astfel informațiile cu caracter persoanl de pe anumite site-uri web. Surprinzător sau nu, mai mult de o treime dintre aceștia au admis faptul că nu au habar despre cum ar putea să facă acest lucru. 

Prin urmare acest raport, „Defending digital privacy: taking personal protection to the next level”, a fost dezvăluit faptul că anumiți utilizatori nu sunt îngrijorați doar de datele lor private, ci și de cele ale altor persoane apropiate. De asemenea, 24% dintre consumatori susţin că datele lor personale sau informaţii despre familia lor au devenit disponibile public fără acordul lor.

43% dintre utilizatori aplică măsuri suplimentare atunci când navighează pe internet, pentru a-şi ascunde informaţiile de atacatorii cibernetici, 41% de site-urile web pe care le vizitează sau în proporţie de 37% de alte persoane care ar putea accesa acelaşi dispozitiv.

Unii utilizatori rămân îngrijoraţi cu privire la stocarea informaţiilor personale pe dispozitivele lor. Astfel, 1 din 5 utilizatori (21%) afirmă că este îngrijorat de colectarea datelor personale de către aplicaţiile pe care le foloseşte pe dispozitivul său mobil.

Există multe modalităţi prin care vă puteţi controla amprenta digitală. Una dintre ele este să ţineţi cont cu cine împărtăşiţi datele personale şi să înţelegeţi cum ar putea fi acestea folosite. Orice informaţie care ajunge pe internet poate rămâne accesibilă mult timp, pentru o gamă variată de oameni, dacă nu luaţi măsurile specifice pentru a o proteja. Dacă înţelegem cum ne putem păstra datele personale în siguranţă pe internet şi cum putem gestiona eficient locul în care acestea sunt stocate, suntem cu un pas mai aproape de asigurarea unei prezenţe pozitive online, de îmbunătăţirea reputaţiei personale şi de deschiderea către oportunităţi viitoare”, explică Marina Titova, head of consumer product marketing la Kaspersky.

Specialiştii Kaspersky recomandă utilizatorilor o serie de măsuri pentru informaţiile personale să rămână în siguranţă pe Internet. Astfel, e nevoie să păstraţi o listă a conturilor personale online pentru a şti în orice moment ce servicii şi site-uri web pot stoca informaţiile personale, dar şi utilizarea „Privacy Checker” care ajută să luaţi în considerare trecerea profilurilor de social media în mod privat.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii