Curățenia de primăvară: Cum să-ți cureți salteaua?

Curățenia de primăvară: Cum să-ți cureți salteaua?

De ce este important să-ți cureți salteaua?

Este critic să cureți salteaua pentru a preveni acumularea acarienilor și a celulelor moarte ale pielii. O saltea curată ajută, de asemenea, la un somn mai bun, mai odihnitor. Toți avem nevoie de o saltea curată, dar în special cei predispuși la alergii sau astm. Studiile arată că saltelele conțin în general cel mai mare număr de alergeri din casă, inclusiv mucegaiuri, bacterii, viruși și acarieni.

Am stat de vorba cu profesioniștii în saltele și somn de la www.Drimus.ro, care ne-au dezvăluit mai multe trucuri despre întreținerea și curățarea unei saltele.

Cum să curățați salteaua?

Înainte de a începe să curățați salteaua, dați jos lenjeria de pat și spălați-o în apă fierbinte (peste 60 de grade). Acest lucru va ucide acarienii. Adăugați o jumătate de cană sau o cană de oțet la spălare, pentru a îndepărta mirosurile neplăcute și pentru a face lenjeria mai moale. Dacă se poate, în timpul acestei operațiuni de curățare a saltelei, deschideți fereastra și lăsați aerul proaspăt să pătrundă în interior.

Acum, la începutul primăverii este cel mai bun moment pentru a curăța salteaua de acarieni. Dacă folosiți și spălați în mod regulat o husă de saltea, atunci, curățarea saltelei o dată pe an ar trebui să fie suficientă (puteți să o faceți mai des, dacă sunteți predispus la alergii). Dacă nu aveți o husă pentru saltea, ar trebui să curățați salteaua în fiecare lună.

 Pentru huse saltea click AICI

Truc pentru curățarea saltelei

Presărați bicarbonat de sodiu peste saltea și lasati să stea așa timp de 30 de minute pentru absorbția mirosurilor. Folosind accesoriul de tapițerie de la aspirator, aspirați salteaua insistând la colțuri și în zona cusăturilor.

Dacă există pete pe saltea, ar trebui să le curățați înainte de această operațiune descrisă mai sus. Rețineți: cu cât veți curăța mai repede o pată, cu atât o veți putea îndepărta mai ușor.

După ce ați curățat salteaua, asigurați-vă că este complet uscată înainte de a pune din nou husa și lenjeria de pat. Orice urmă de umiditate determină dezvoltarea mucegaiurilor și bacteriilor. Deci, lăsați salteaua să se usuce la soare sau treceți peste ea cu un ventilator cel puțin câteva ore până când se usucă. Pentru curățarea petelor, puteți folosi și un uscător de par. Dacă nu puteți scoate salteaua afară, o puteți rezema lângă o fereastră deschisă.

Cum îndepărtați petele de pe saltea?

 • Când tratați petele de pe saltea, folosiți cât mai puțin lichid de curățare, pentru a evita supra-saturarea saltelei. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca umplutura interioară a saltelei să se ude. Acest lucru poate duce la deteriorarea straturilor interioare și apariția mucegaiului.
 • Este important să îndepărtați petele de pe saltea cât de repede puteți. Pentru a evita extinderea petei, ștergeți (nu frecați!) lichidul în exces. Folosiți mișcări de presiune pentru a îndepărta cât mai mult lichid posibil.
 • Pentru pete generale, puteți folosi un produs de tapițerie, dar nu într-o cantitate mare.
 • Pentru îndepărtarea mirosurilor, presărați bicarbonat deasupra și poate chiar câteva picături de ulei esențial (puteți să le amestecați în bicarbonat înainte de stropire). Lăsați bicarbonatul să stea câteva ore pe suprafața saltelei, după care aspirați foarte bine.

Cum îndepărtați petele de sânge de pe saltea?

Aplicați peroxid de hidrogen (3%) pe pata de sânge. Ștergeți în timp ce soluția acționează, folosind o cârpă curată. După ce soluția nu mai „fierbe”, lăsați să acționeze timp de 5- 10 minute. Pulverizați apoi cu apă rece și ștergeti până când se usucă. Dacă pata de sânge e proaspătă puteți folosi apă cu sare și detergent de vase diluat cu apă (1 lingură detergent de vase și 2 căni de apă rece).

Cum îndepărtați petele de urină de pe saltea?

Ștergeți excesul de lichid cu un prosop alb și curat. Faceți următoarea soluție de curățare: 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță detergent de vase și o cană 3% peroxid de hidrogen. Puteți folosi un pulverizator sau o cârpă îmbibată în soluție pentru aplicare. Lăsati să acționeze până la 24 de ore, după care aspirați sau ștergeți orice reziduu. De asemenea, puteți încerca să ștergeți pata cu o cârpă înmuiată în oțet.

Ponturi pentru întreținerea saltelei

 • Aspirați salteaua atunci când schimbați cearceafurile (sau cel puțin o dată la 3 luni) pentru a îndepărta praful.
 • Folosiți o husă pentru saltea, pentru că aceasta poate ajuta la protejarea împotriva acarienilor și alergenilor.
 • Investiți într-un top de saltea. Acesta se așează pe saltea, sub cearceaf. În afară de faptul că veți obține un confort mai bun, topperul acționează și ca o barieră suplimentară de protecție. Dacă aveți copii mici, întotdeauna este o idee bună să folosiți un top saltea.
 • Spălați lenjeria de pat în mod regulat, în apă fierbinte, pentru a ucide acarienii. Adăugați o jumătate de cană de oțet pentru îndepărtarea mirosurilor.
 • Rotiți salteaua o dată la 3 luni. Acest lucru permite o uzură mai uniformă și vă poate ajuta să prelungiți durata de viață a unei saltele.
 • Creați un cadru corespunzător în dormitor. Pentru că acarienii preferă mediile calde, umede și întunecate, încercați să păstrați întotdeauna nivelul de umiditate din dormitor sub 50%. Aspirați des praful din dormitor.
 • Schimbați salteaua când acest lucru devine necesar. În general, saltelele ar trebui schimbate la 3 – 5 ani (cele de lux la 8 sau 10 ani). Dacă salteaua dumneavoastră este deja prea veche, schimbați-o cu una nouă. O saltea nouă poate reprezenta o împrospătare foarte importantă pentru dormitorul și căminul dumneavoastră, un stimul uimitor pentru un somn mai bun, o stare de sănătate optimă și confort sporit.

Sperăm că toate aceste sfaturi v-au ajutat în curățenia de primăvară, operațiunea: salteaua! Cu un pic de curățenie puteți obține un somn mai sănătos și o noapte mai bună.

Pentru saltele noi, inclusiv saltele ieftine, ortopedice, superortopedice, memory, cu arcuri, huse saltea și toppere saltea vizitați www.drimus.ro. Stocuri permanente, zeci de dimensiuni și grosimi, transport gratuit în toată țara.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii