Evenimentul „Flori pentru suflet” – Remember Florian Pittiș, la a noua ediție

Evenimentul „Flori pentru suflet” – Remember Florian Pittiș, la a noua ediție

Primăria Sectorului 3 va organiza, în parcul IOR, pe 9, 10 și 11 iunie, evenimentul „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș”, ediția a noua. Se continuă astfel una dintre cele mai frumoase tradiții concertistice din România, evenimentul menit a-l celebra pe cel ce reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber – Florian Pittiș. Se vor aduna, la scena de lângă lac, artiști legați indisolubil de Florian Pittiș, oameni cărora Moțu’ le-a marcat destinul artistic. Vor fi celebrați și alți artiști care au făcut istorie în muzica folk: Doru Stănculescu, Tatiana Stepa, Victor Socaciu, Valeriu Sterian, Nicu Vladimir, Dorin Liviu Zaharia, au comunicat organizatorii.

„Flori pentru suflet” – Remember Florian Pittiș este un eveniment care a devenit, în timp, un adevărat reper cultural pentru Sectorul 3, grație numărului mare de spectatori pe care îi adună în fiecare an, dar și pentru că se constituie în pretextul perfect pentru evocarea tuturor artiștilor îndrăgiți ai folkului autohton. Drept urmare, și ediția din acest an va cuprinde recitaluri ale celor mai apreciați interpreți de folk din România, o încântare pentru iubitorii acestui gen muzical și nu numai.

Spunem nu numai, pentru că prima zi de festival, vineri 9 iunie, nu este neapărat una dedicată folkului. Începând cu ora 19, pe scenă vor performa Soundcrowd, Ansamblul instrumental Copiii Curcubeu (Corul şi Orchestra elevilor de la Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 din Sectorul 3), Cvartetul Passione şi Grupul Coral Song, dirijor Mircea Ionescu.

Pe 10 iunie, începând cu ora 18, vor urca pe scenă Dorin Andone, Teo Boar și Vlady Cnejevici (cu proiectul  „Sunt un frate tânăr”), apoi Cătălin Stepa, Maria Gheorghiu, Florin Chilian, Zoia Alecu și în final, Mircea Baniciu & Band.

În cea de-a treia zi de festival, tot cu începere de la ora 18, vor încânta publicul Marius Matache Trio, Marius Bațu, Alina Manole, Ducu Bertzi & Friends, Alifantis & ZAN, Mircea Vintilă & Brambura.

„Moţu’ Pittiş a sădit în sufletele românilor dorinţa de libertate, de cunoaştere. A fost un vizionar care a inspirat generaţii întregi de tineri şi continuă să o facă, deoarece moştenirea pe care ne-a lăsat-o este atemporală. Evenimentul „Flori pentru suflet” – Remember Florian Pittiş’ îşi propune să aducă în fiecare an în faţa mai vechilor sau mai tinerelor generaţii în blue-jeans lecţiile de cultură, de poezie, de teatru, de literatură şi de muzică bună pe care Florian Pittiş le-a oferit”, mai transmit organizatorii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.4 ° C
21 °
18.9 °
52 %
3.6kmh
0 %
mie
20 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii