La ceas aniversar, ministerul Culturii îi urează „La mulţi ani!” regizorului Nae Caranfil

La ceas aniversar, ministerul Culturii îi urează „La mulţi ani!” regizorului Nae Caranfil

La ceas aniversar, ministerul Culturii îi urează „La mulţi ani!” regizorului Nae Caranfil. Născut la București, la data de 7 septembrie 1960, regizorul și-a pus amprenta asupra cinematografiei românești chiar de la debut și a continuat să o facă prin toate producțiile în care a fost scenarist, regizor și actor.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, secția Regie Film, promoția 1984, iar filmul său de student, „Frumos e înseptembrie la Veneția”, a câștigat premii în țară și în străinătate (București, Tours, Torino).

Primul sau lung-metraj, „E pericoloso sporgersi” (1993), o producție franco-română, s-a bucurat de aprecierea publicului și a criticii. Prezentată la Cannes în 1993, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, este premiată în festivaluri la Montpellier, Bratislava sau La Baule, dar și de către ACIN.

Are o activitate prolifică și în teatru, în stagiunea curentă a TNB semnând regia și ilustrația muzicală a spectacolului „Papagalul mut – Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat”.

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.6 ° C
23.1 °
22.2 °
64 %
4kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii