Lego investeşte peste un miliard de dolari în SUA

Lego investeşte peste un miliard de dolari în SUA

Producătorul danez de jucării Lego va investi peste un miliard de dolari într-o fabrică în SUA, pentru a scurta lanţurile de aprovizionare şi a face faţă cererii în creştere de „cărămizi” de plastic colorate, pe una din cele mai mari pieţe ale sale, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Unitatea din Chesterfield County, Virginia, va fi a doua deţinută de firma daneză în America de Nord, şi a şaptea pe plan global, după ce anul trecut a fost anunţată o nouă fabrică în Vietnam.

Investiţia este în linie cu strategia de plasare a producţiei aproape de pieţele cheie, strategie care a ajutat Lego în perioada în care industria globală se confrunta cu perturbări ale lanţurilor de aprovizionare în urma pandemiei. De asemenea, fabrica va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

„Fabricile noastre sunt situate aproape de cele mai mari pieţe ale noastre, ceea ce scurtează distanţa pe care trebuie să o parcurgă produsele noastre. Aceasta ne permite să răspundem rapid modificării cererii şi ne ajută să gestionăm amprenta noastră de carbon”, a afirmat directorul de operaţiuni Carsten Rasmussen.

Fabrica va fi alimentată cu energie regenerabilă, produsă la un parc solar în interiorul unităţii, a informat Lego. Compania s-a angajat ca până la finalul deceniului să înlocuiască „cărămizile” de plastic şi să le producă doar din materiale sustenabile.

Anul trecut, Lego a raportat o creştere a vânzărilor de 27%, la 55,3 miliarde de coroane daneze (77,8 miliarde de dolari). Compania produce anual aproximativ 100 miliarde de „cărămizi” de plastic colorate şi pe plan global are în jur de 24.000 de angajaţi.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20 ° C
20 °
18.9 °
69 %
1kmh
0 %
lun
20 °
mar
26 °
mie
26 °
joi
26 °
vin
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii