fbpx

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii: Regina a dat respect, a dat compasiune, a dat echilibru, a dat direcție țării pe care a condus-o

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii: Regina a dat respect, a dat compasiune, a dat echilibru, a dat direcție țării pe care a condus-o

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a expus luni opinia sa despre regina Elisabeta a II-a și funerarile sale, în direct la Antena Stars. 

„Sunt imagini impresionate, pentru că ne despărțim de cel mai longeviv șef al statului britanic și unul dintre cei mai iubiți pe care statul britanic i-a avut.

Ceea ce vedem are și o foarte importantă dimensiune culturală, pentru că tot respectul și toată admirația pe care o arată nu numai poporul britanic în aceste momente reprezintă de fapt o acumulare de secole a unei culturi extrem de puternice, în care își găsește locul de frunte admirația și respectul față de Casa Regală.

Regina primește acum, și a primit de-a lungul vieții, ceea ce a dăruit. A dat respect, a dat compasiune, a dat echilibru, a dat direcție țării pe care a condus-o.

Oamenii au simțit acest lucru și se întorc acum în aceste ultime momente cu toate sentimentele și cu tot ceea ce au primit de la majestatea sa. Merită să stai pentru un asemenea om, ore, chiar și pentru două secunde.

Cred că oricine care conduce o națiune, văzând prinosul de respect pe care îl primește regine, se gândește și la misiunea lui în fruntea poporului său.

E un moment extrem de important pentru că trebuie să faci orice ține de tine în calitate de șef de stat să ai respectul oamenilor și să te urmeze în momente complicate și noi trăim în aceste zile momente complicate” a declarat ministrul Cuturii, potrivit Antena 3.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii