Marmura în amenajările interioare. Noua tendință în 2021

Marmura în amenajările interioare. Noua tendință în 2021

Marmura în amenajări interioare a fost îndelung considerată a fi un material de lux. Astăzi este din ce în ce mai prezentă în lista de materiale pe care designerii și arhitecții le integrează în proiectarea și amenajarea caselor.

Este adevarat că rămâne destul de scumpă, însă rezistența acesteia în timp, frumusețea materialului și faptul că nu necesită o atenție sporită când vine vorba de curațenie, o fac o opțiune demnă de luat în calcul. Important, pentru îngrijirea marmurei, este ca după montarea acesteia să o tratați cu soluții de impermeabilizare sau cu ceară specială pentru a preveni pătarea.

În general, tindem să  omitem marmura în spații precum băi sau bucătării, în locuri unde se produce condens, unde o folosim ca material pentru realizarea blaturilor sau pentru placarea pereților. Deși este un material rece, unii optează pentru marmură în cazul pardoselilor pentru că, din nou, este usor de întreținut, este mai dur ca podeaua și mai rezistent în timp și nu se zgârâie aproape niciodată.

Marmura, însa, s-ar întegra foarte bine și în restul încăperilor, fiind un material care poate aduce foarte mult rafinament unei piese de mobilier sau unui obiect decorativ. Puteti folosi acest material in placarea unui semineu, sau puteti fi extravaganti pana la capat si sa inlocuiti masuta joasa din living cu un bloc solid de marmura.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii