fbpx

Muzicianul Jean-Michel Jarre şi-a vândut catalogul muzical companiei BMG

Muzicianul Jean-Michel Jarre şi-a vândut catalogul muzical companiei BMG

Muzicianul francez şi pionierul muzicii electronice Jean-Michel Jarre și-a vândut integral catalogul muzical companiei BMG călcând pe urmele altor nume sonore din industria muzicală care şi-au vândut recent cataloagele muzicale, informează Reuters.

BMG, deţinut de compania media germană Bertelsmann AG, a precizat că achiziţia, despre care nu a dezvăluit detalii financiare, a fost cea mai importantă tranzacţie încheiată în Franţa. Include drepturile de autor pentru celebrele albume ale lui Jarre din 1970 ”Oxygene” şi ”Equinoxe”, precum şi fluxul de venituri al compozitoruli.

Acordul urmează achiziţiei anterioare a înregistrărilor sonore ale primelor trei albume ale lui Jarre, când compania a cumpărat casa de discuri Francis Dreyfus Music în 2012.

”Jean-Michel Jarre nu este doar un pionier de avangardă în muzica electronică este totodată şi un ambasador strălucit pentru cultură şi internationalism. ”La aproape 50 de ani după ce Oxygene a fost lansat, suntem încântaţi să construim pe baza relaţiei noastre îndelungate de a deveni custozi ai drepturilor sale muzicale de publicare”, a precizat directorul executiv al BMG, Hartwig Masuch.

În toată cariera sa, Jean-Michel Jarre a vândut 85 de milioane de discuri şi este cunoscut pentru sunetul captivat şi efectele de lumini din timpul concertelor. El  a concertat în locuri emblematice, cum ar fi Turnul Eiffel din Paris şi piramidele de lângă Cairo. Unele dintre spectacolele sale au atras un număr uriaş de spectatori: 3,5 milioane de spectatori la concertul său din Moscova din 1997.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
23.7 ° C
24.9 °
22 °
66 %
0.5kmh
0 %
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii