Președintele ANPC: Numărul magazinelor online se va reduce

Președintele ANPC: Numărul magazinelor online se va reduce

Numărul magazinelor online se va reduce la jumătate după ce se va aplica propunerea de ordin care îi obligă pe proprietari să publice documentele pe baza cărora funcționează.

Anunțul a fost făcut de Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu. El a participat, miercuri, la Tulcea, la o întâlnire organizată de Prefectura județului pe tema problemelor din turism.

„Dacă un local de alimentaţie publică e obligat prin actele normative să afişeze datele legate de desfăşurarea şi autorizarea desfăşurării activităţii, nu acelaşi lucru se întâmplă, din păcate, azi în mediul online, încurajând economia gri în cel mai fericit caz, dacă nu cea neagră, şi anume afacerile de apartament, neautorizate, neverificate şi cu o încălcare flagrantă a tuturor actelor normative în vigoare, plecând de la fiscalitate până la siguranţa consumatorilor”, a declarat oficialul.

Jumătate dintre operatorii economici din mediul online o să dispară după ce va intra în vigoare ordinul, a estimat șeful ANPC.

„Credeţi-mă că peste jumătate, în opinia noastră, din cei care astăzi activează în zona curieratului cu alimente vor dispărea, pentru că de fapt nu sunt locaţii autorizate. Pe noi, ca autoritate, ne interesează siguranţa consumatorilor”, a mai spus el, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.3 ° C
24.9 °
22.8 °
68 %
2.6kmh
0 %
sâm
37 °
Dum
38 °
lun
36 °
mar
34 °
mie
30 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii