S-a stins din viață Gina Lollobrigida, legenda cinematografului Italian

S-a stins din viață Gina Lollobrigida, legenda cinematografului Italian

Actrița italiană Gina Lollobrigida s-a stins din viață, la vârsta de 95 de ani. A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din istoria cinematografului italian.

Lollobrigida a câștigat de 6 ori premiul David di Donatello, de 2 ori premiul Nastro d’Argento (în 1954 și 1963)și de 6 ori Bambi Awards; de asemenea a fost nominalizată de trei ori pentru Golden Globe, o dată pentru BAFTA și a câștigat în 1961 premiul World Film Favourite – Female
În 1985, a fost nominalizată ca ofițer al Ordinului Artelor și Literelor de către Jack Lang, ministrul de cultură al Franței de atunci, datorită realizărilor sale artistice în sculptură și fotografie.

La 16 octombrie 1999, Gina Lollobrigida a fost nominalizată Ambasador al bunăvoinței al Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

Actrița italiană a vrut să candideze pentru un loc în Senatul italian la alegerile generale din 25 septembrie, 2022.

„M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă”, a declarat ea într-un interviu publicat luni în ziarul Corriere della Sera. „Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv”, spunea actriţa.

Cariera ei cinematografică a atins apogeul în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care „Beat the Devil” (1952) şi „The Hunchback of Notre Dame” (1956). Lollobrigida vrea să participe la alegeri pe o listă de candidaţi care include Partidul Comunist.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
-0 ° C
0.6 °
-2.2 °
85 %
3.6kmh
0 %
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
3 °
lun
2 °
mar
1 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii