A scăzut numărul rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă

A scăzut numărul rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă

În ultima perioadă, 90% dintre turiștii români au renunțat la a mai face rezervări pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Față de anul trecut, s-a înregistrat o scădere majoră în rândul plnanificării vacanțelor pentru Crăciun sau Revelion, la hoteluri pensiuni și altele.  

Acest lucru se datorează în mare parte pentru că aproape toate destinațiile de pe lista celor care alegeau să plece în alte țări de sărbători, impune carantina obligatorie sau un test COVID-19 negativ. Lucru mai puțin plăcut sau preferat de majoritatea, astfel că din cei 90% care aleg să nu mai plece în afară, 60% se orientează către stațiuni montane din țară.

Cele mai multe cereri au fost înregistrate în stațiunile cu pârtii mai mari. Astfel că în topul clasamentului se află Azuga, Bușteni, Rânca, Straja ș.a. Dintre acestea:

– 27% au solicitat pachete pentru stațiuni din nordul Moldovei

– 31% au solicitat oferte pentru Transilvania

– 40% vor pachete turistice pentru Valea Prahovei

Pachete turistice, mai ieftine si mai scurte

Și valoarea pachetului face diferența acum. Respectiv, românii nu mai aleg pachetele mai scumpe. Dacă anul trecut mergeau la hoteluri de 4 stele, unde plăteau 800-900 de euro/ persoană, în Poiana Brașov, acum marea majoritate a solicitărilor au buget de maximum 500 de euro, la 3 stele, pentru pachetele de Revelion. De asemenea, românii nu mai aleg să meargă pentru 6 nopți, ci doar 3 sau 4 nopți.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii