Anchetă la spitalul Victor Babeș din Capitală

Anchetă la spitalul Victor Babeș din Capitală

Este anchetă la spitalul Victor Babeș din Capitală. O pacientă a murit, se pare, după ce a fost, din greșeală, deconectată de la aparate. Brancardierul trebuia să dezintubeze o altă persoană care decedase.

În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. “Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Mai pe larg, datele cazului cazului sunt complexe. O pacientă cu vârsta de 65 de ani, infectată cu virusul SARS-COV-2 și internată în secția de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeș a murit după ce a fost deconectată , din greșeală, de la aparate de către brancardier. Se pare că brancardierul din cadrul unității spitalicești trebuia să ridice din salon un pacient care decedase. Informația provine de la mai multe surse din cadrul spitalului.

Anchetă în desfășurare

Managerul spitalului, Emilian Imbri, a declarat că a anunțat autoritățile imediat după ce a fost informat despre decesul femeii și nu poate comenta cu exactitate ce s-a întâmplat pentru că nu vrea să pericliteze ancheta care se află în curs de desfășurare.

“Nici noi nu știm. Nu știm. Este o anchetă în desfășurare. Noi am anunțat imediat Procuratura. Imediat ce am fost anunțați de către cei care lucrează în acel loc de eveniment. Am anunțat Procuratura pentru că este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se fi întâmplat undeva până acum”, a spus Imbri.

Secția de terapie intensivă este delimitată de restul spitalului și numărul de angajați care au acces în zona respectivă este limitat. În jur de 8 persoane, care au fost prezente în respectiva secție, vor fi anchetate pe rând pentru a se stabili toate împrejurările decesului. “Am reușit să, ceea ce nu a fost foarte greu, să izolăm sau să delimităm foarte clar perimetrul în care s-a întâmplat acest lucru. Pentru că nu spitalul Babeș, cu toți cei 800 de angajați are vreo responsabilitate. Cei care au responsabilitate sunt într-un perimetru foarte clar”, a mai declarat Imbri, contactat telefonic de Metropola TV.  Imbri a mai adăugat că “lucrurile trebuie verificate. Și nu poți să te apuci să dai nume. Pentru că un nume care iese în momentul ăsta în presă, fără să vreți îl încărcați cu o vină pe care el poate nu o are”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trimis Corpul de control la Spitalul „Victor Babeș” pentru a investiga cazul.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii