Angajatorul are dreptul să reducă până la 80% timpul de lucru al salariaților

Angajatorul are dreptul să reducă până la 80% timpul de lucru al salariaților

Angajatorul are dreptul să reducă până la 80% timpul de lucru al salariaților, față de 50% cât a reglementat Guvernul, potrivit modificărilor aprobate de Camera Deputaților la ordonanța de urgență privind aplicarea unor măsuri de protecție socială impuse în starea de alertă sau de urgență.

Alte amendamente adoptate se referă la dreptul angajatorului de a suplimenta indemnizația de 70% acordată salariaților afectaţi de reducerea timpului de muncă. Social-democrații au votat pentru proiectul de lege, deși au criticat reducerea timpului de lucru și scurtarea de la 5 zile la 24 de ore a termenului în care angajatorul poate să anunțe modificarea programului.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat că „Aceste modificări au fost făcute la presiunea unor patronate, le facem lor un bine, dar uităm un lucru: peste 1,8 milioane de salariați din România nu sunt sindicalizaţi, iar pentru ei a fi la cheremul angajatorului devine de astăzi lege – cu votul nostru”..

Pe de altă parte, deputata USR PLUS Oana Ţoiu spune că măsurile au fost luate pentru a veni în sprijinul salariaților, potrivit RADOR.

Proiectul votat pe 10 martie în Camera Deputaților merge la promulgare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii