Bugetarii din România vor avea două salarii

Bugetarii din România vor avea două salarii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că în noua lege a salarizării, bugetarii vor avea un venit fix și altul variabil, în funcție de performanță.

Simona Bucura Oprescu a precizat cum vor primi românii acest salariu bonus, în funcție de performanță. Măsura, însă, ar fi cu dublu tăiș, dat fiind faptul că unele sporuri ar putea fi pierdute, potrivit antena3.ro. „Salariul la stat va fi compus dintr-o parte variabilă și una fixă. Și partea asta variabilă, care va fi compusă la rândul său din sporuri, ar putea să fie mai mică, mai mare în funcție de cât de performant ești la locul de muncă în luna respectivă.

La fiecare venit al unui angajat din sistemul public vom avea salariu brut de încadrare, vom avea sporurile pe care le obține datorită locului unde își desfășoară munca (ca și acum), fiindcă acele sporuri sunt date de condițiile unde își desfășoară locul de muncă. Adică dacă avem un medic, urgentist sau ATI, sporul provine de la faptul că acelea sunt condițiile de muncă pe care le are”, a explicat ministrul Muncii.

„Aceste criterii vor fi stabilite prin lege la nivel general și apoi de fiecare ordonator de credit”
„Ei bine, sporurile reprezintă o altă componentă, dar care trebuie să se încadreze în maximum 20% pe ordonator de credite și vom mai avea această parte care ține de un bonus de performanță, pe care angajații care îndeplinesc criterii le vor primi.

Aceste criterii vor fi stabilite prin lege la nivel general și apoi de fiecare ordonator de credit”, a mai adăugat ministrul Muncii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii