Cabinetul Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani

Cabinetul Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani

Cabinetul Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani de la 243 de lei pe lună la 300 de lei.

O decizie favorabilă va fi luată în zilele următoare, potrivit unor surse guvernamentale consultate de Antena 3. 3,2 milioane de copii ar putea beneficia de această majorare.

În schimb, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 2 ani şi pentru cei cu handicap, alocația este acum de 600 de lei pe lună. Aici ar putea fi o majorare de 50 sau chiar 100 de lei, iar potrivit aceleiași surse deocamdată se fac simulări și decizia nu este luată.

Nu se știe deocamdată cu cât ar putea crește salariul minim pe economie. Salariul minim brut este acum de 2.550 de lei. Acesta ar putea crește la 3 mii de lei brut, dar o decizie în acest sens nu a fost luată încă în coaliție.

În ceea ce privește pensiile, scenariile pe care se lucrează la Ministerul Muncii variază de la o creștere a punctului de pensie de 5% până la o creștere de 15%. Nici aici însă decizia nu a fost luată, potrivit Antena 3.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
2.8 ° C
3.9 °
1.6 °
85 %
1.5kmh
100 %
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
5 °
mar
5 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii