Care este salariul lui Joe Biden? Dar pensia lui Donald Trump?

Care este salariul lui Joe Biden? Dar pensia lui Donald Trump?

Învestirea lui Joe Biden nu este lipsită de fel de fel de curiozități. Nu puțini sunt cei care se întreabă ce salariu câștigă noul președinte al Statelor Unite ale Americi. Unul potrivit rangului, cum era de așteptat, de trei ori mai mare decât al președintelui Iohannis. De cealaltă parte, fostul lider de la Casa Albă va primi o pensie mai mică decât cel mai bine plătit pensionar român. Este vorba, desigur, de venituri anuale.

Ca președintele al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden nu o duce rău financiar. Va încasa un salariu de 400 de mii de dolari. Și va mai primi încă aproape 200 de mii pentru călătorii sau activități recreative.Sigur, va fi nevoit să plătească și taxe. După ce va da datoriile către stat, va rămâne totuși cu un salariu net de 250 de mii de dolari. Și, bineînțeles, la Casa Albă viața trebuie să fie… bună. Așadar, pentru a se simţi ca acasă, preşedinţii şi familiile lor primesc 100 de mii de dolari pentru redecorare.Nu toți liderii au acceptat banii. Soții Obama au ales să facă schimbări de decor din propriile lor fonduri. Ar fi cheltuit peste un milion și jumătate de dolari. De asemenea, preşedintele are în permanenţă la dispoziţie un avion privat, un Boeing de lux, cu o suprafaţă interioară de aproape 400 de metri pătrați, stafful putând să hrănească până la 100 de oameni.

Costurile pentru a opera Air Force One o singură oră ajung la 200 de mii de dolari. Noul preşedinte, Joe Biden, va fi protejat şi după terminarea mandatului. În 2019, bugetul serviciilor secrete a ajuns la aproape două miliarde de dolari.

Multă lume se întreabă, desigur, ce pensie câştigă Donald Trump după cei patru ani de mandat la Casa Albă. Se pare că nu atât de mult.

Fostul preşedinte american are dreptul de a încasa aşa-numita pensie pentru foştii preşedinţi, în valoare de peste 220 de mii de dolari pe an, adică puțin peste 18 mii de dolari pe lună. Cu alte cuvinte, va primi mai puţin decât cel mai bine plătit pensionar din România. Cea mai mare pensie din România este de peste 78 de mii de lei pe lună, adică peste 19 mii de dolari. Există însă și posibilitatea să nu mai primească pensie prezidenţială deloc, în contextul în care punerea sub acuzarea continuă în Senatul american.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii