Cazul bărbatului care a fost arestat pentru că a fugit din spital

Cazul bărbatului care a fost arestat pentru că a fugit din spital

Primele 10 luni de pandemie aduc și prima condamnare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Este cazul unui bărbat care a fugit din spital la scurt timp după ce a fost testat pentru Covid-19. Sentința de un an cu executare nu este definitivă, bărbatul poate face recurs.
Un bărbat de 36 de ani din județul Buzău, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Verdictul a fost pronunțat pe 10 decembrie de Judecătoria Buzău. Condamnarea bărbatului reprezintă prima sentință cu executare într-un dosar cu această acuzație.

Pe 19 aprilie bărbatul a fost internat la Spitalul Județean din Buzău în cadrul secției de Boli Infecțioase. Strugurel Matei era diagnosticat cu TBC și din cauză că tușea foarte rău s-a decis izolarea acestuia.
Acesta a fost supus și unui test pentru a verifica dacă este sau nu infectat cu virusul SARS-COV-2. Bărbatul nu a mai avut răbdare să afle rezultatul testului și a fugit din spital. În cele din urmă rezultatul a fost negativ.

A fost găsit trei ore mai târziu. Strugurel Matei a fost reținut de polițiști și a ajuns din nou pe mâna medicilor unde a primit tratament pentru TBC.
Odată cu sentința de un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, acesta a fost obligat să plătească suma de 550 de lei, care reprezintă cheltuielile de judecată. Bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei. Sentința nu este una definitivă, bărbatul poate face recurs.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii