fbpx

Eurostat: Mai multe femei decât bărbaţi sunt în afara pieţei forţei de muncă, în UE

Eurostat: Mai multe femei decât bărbaţi sunt în afara pieţei forţei de muncă, în UE

Ponderea femeilor din Uniunea Europeană (cu vârsta între 25-54 de ani) din afara pieţei forţei de muncă care nu îşi caută un loc de muncă era în 2021 mult mai ridicată decât a bărbaţilor (18,5% comparativ cu 8,2%), arată datele prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Există diferenţe semnificative în motivele pentru care bărbaţii şi femeile (cu vârsta între 25-54 de ani) din afara pieţei forţei de muncă nu îşi caută un job. Ponderea femeilor din afara pieţei forţei de muncă care nu îşi caută un loc de muncă din cauza responsabilităţilor de îngrijire (5,7%) şi alte motive familiale (2,9%) este semnificativ mai ridicată decât în cazul bărbaţilor. Chiar dacă aceste două categorii – de responsabilităţi de îngrijire şi motive familiale – sunt combinate pentru bărbaţi, ponderea rezultată este de doar 0,5%.

La nivel naţional, femeile cu vârsta între 25-54 de ani din afara pieţei forţei de muncă care nu îşi caută un job din cauza responsabilităţilor de îngrijire depăşeşte 5% în jumătate din statele membre UE. Cea mai ridicată pondere a fost înregistrată în Cehia (12,8%), România (11%) şi Irlanda (8,2%), iar cea mai scăzută în Danemarca (0,9%), Suedia (1,5%) şi Slovenia (1,8%).

Pe de altă parte, ponderea corespunzătoare în cazul bărbaţilor, chiar dacă aceste două categorii de responsabilităţi de îngrijire şi motive familiale sunt combinate, depăşeşte 1% doar în Irlanda (1,1%).

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
28.6 ° C
29.4 °
26.1 °
53 %
2.1kmh
0 %
joi
29 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii