Executivul a aprobat investiţiile pentru implementarea „Sistemului Naţional Integrat de Asistenţă Socială – SNIAS”

Executivul a aprobat investiţiile pentru implementarea „Sistemului Naţional Integrat de Asistenţă Socială – SNIAS”

Executivul a aprobat investiţiile pentru implementarea „Sistemului Naţional Integrat de Asistenţă Socială – SNIAS”, necesar pentru digitalizarea domeniului protecţiei sociale, precum şi pentru realizarea sistemului informatic integrat, care să asigure interacţiunea online a cetăţeanului cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială şi cu instituţiile din subordine.

Potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, dezvoltarea acestui sistem informatic central va susţine reformele pentru asistenţa socială, va asigura integrarea, corelarea şi managementul optim al tuturor informaţiilor, va creşte gradul de conştientizare a cetăţenilor cu privire la acordarea beneficiilor de asistenţă socială, precum şi gradul de accesibilitate a serviciilor digitale în domeniul muncii şi protecţiei sociale pentru utilizatorii vulnerabili.

De asemenea, va duce la eliminarea plăţilor necuvenite care ulterior trebuie restituite de către beneficiari.

„Acest proiect de investiţii vizează creşterea nivelului de digitalizare a beneficiilor de asistenţă socială, prin operaţionalizarea unei platforme digitale. Această platformă va permite gestionarea online a cazurilor în funcţie de caracteristicile individuale, printr-un singur punct de contact, fără deplasare la ghişeu, facilitându-se astfel accesul la o gamă largă de servicii publice electronice, la asistenţă, consiliere şi îndrumare”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Muncii.

De asemenea, va fi realizată interoperabilitatea cu alte baze de date relevante, cum sunt cele ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi altele.

Cheltuielile aferente proiectului de investiţii vor fi finanţate din fonduri externe nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Valoarea totală a proiectului este de 255 milioane lei, iar durata de implementare de 36 de luni.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii