Fundaţia Regală Margareta a României lansează o campanie pentru sprijinirea seniorilor aflaţi în situaţii dificile

Fundaţia Regală Margareta a României lansează o campanie pentru sprijinirea seniorilor aflaţi în situaţii dificile

„Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!” este campania lansată de Fundaţia Regală Margareta a României pentru a veni, de sărbători, dar și în restul anuui, în sprijinul seniorilor aflaţi în situaţii dificile de viaţă.

Campania se adresează antreprenorilor şi liderilor din companii, pe care Fundaţia Regală îi invită să se alăture eforturilor de a susţine nevoile urgente ale vârstnicilor, pentru care timpul nu mai este un aliat. “Investirea a 20% din impozitul pe profit sau venit din anul 2023 şi/sau redirecţionarea impozitului neutilizat în 2022 prin Declaraţia 177 reprezintă o mare oportunitate de a folosi taxele pentru o cauză concretă”, se arată într-un comunicat al fundației.

În 2023, datele statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică referitoare la seniorii din România sunt, în continuare, îngrijorătoare: populaţia rezidentă de vârstnici peste 65 de ani depăşeşte 3,7 milioane de persoane, iar aproape 1,9 milioane dintre ei au rămas singuri (luând în calcul seniorii cărora le-au murit partenerii şi pe cei necăsătoriţi sau divorţaţi). Conform indicatorilor statistici ai Casei Naţionale de Pensii Publice privind pilonul I, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost în noiembrie de 2.009 lei.

Fundaţia Regală Margareta a României a sprijinit până în acest moment al anului 3.000 de seniori şi a oferit granturi pentru 23 de ONG-uri din România care, prin serviciile sociale locale, au răspuns diverselor nevoi ale vârstnicilor din comunităţile lor.

Fundaţia Regală Margareta a României îşi propune să ajute anul următor peste 4.000 de seniori, prin proiecte sociale proprii şi prin partenerii sociali.

Companiile pot direcţiona 20% din impozitul datorat statului pentru anul fiscal 2023 şi pot depune Declaraţia 177 la ANAF pentru a redirecţiona din impozitul anului 2022, dacă cheltuiala cu sponsorizarea nu a depăşit plafonul pentru sponsorizare. Persoanele fizice pot face o donaţie online punctuală sau lunară pe www.frmr.ro/donationline sau, prin SMS textul SINGUR la 8844, pot contribui cu 2 euro lunar.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.9 ° C
11.6 °
5 °
60 %
2.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
5 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii