Gabriela Firea: Am participat cu multă bucurie la „Gala Bunei Vestiri”, la Opera Națională București. Concertul caritabil organizat de Asociația Life Call a celebrat, în primul rând, femeia și mama

Gabriela Firea: Am participat cu multă bucurie la „Gala Bunei Vestiri”, la Opera Națională București. Concertul caritabil organizat de Asociația Life Call a celebrat, în primul rând, femeia și mama

„Am participat cu multă bucurie la „Gala Bunei Vestiri”, la Opera Națională București, un eveniment caritabil dedicat strângerii fondurilor pentru construirea unui centru maternal unde vor primi sprijin tinerele mame şi femeile însărcinate părăsite de partener şi de familie. Felicitări Nadia Tataru și Felix Tataru pentru inițiativă!”, transmite Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.
„Ziua nu a fost aleasă întâmplător, Buna Vestire fiind una dintre cele mai importante sărbători creștine. Despre semnificația acestei zile a vorbit cu vocea sa caldă și blândă părintele Vasile Ioana.
Concertul caritabil organizat de Asociația Life Call a celebrat, în primul rând, femeia și mama. Pe scenă, a fost un regal artistic susținut de Orchestra Operei Naționale, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Invitați speciali precum Ozana Barabancea, Feli sau corul bărbătesc Cantus Domini.
Fenomenul mamelor minore și a tinerelor mame care nu au sprijin din partea partenerilor și a familiei este încă îngrijorător.
Anual, numărul tinerelor sub 18 ani care devin mame este în scădere, dar încă suntem primii la nivel european. În 2021, au fost circa 16.500 de mame cu vârsta sub 19 ani, iar în 2022 numărul a scăzut la 15.600. Grav este că numărul mamelor de sub 15 ani, rămâne aproape constant, aproximativ 700, anual, în ultimii 3 ani.
În mandatul de ministru al Familiei, am reușit un prim pas important pentru prevenirea fenomenului mamelor minore prin aprobarea introducerii orelor de educație sanitară în școli, cu acordul părinților. Totul pleacă de la educație. În multe situații, tatăl copilului este aproximativ de aceeași vârstă cu mama și este nevoie de educație pentru cunoașterea propriului corp, pentru a înțelege ce înseamnă să devii părinte atât de devreme. Trebuie ca adulții, părinții, profesorii să discute cu acești copii și să le explice copilelor ideea de consimțământ”, conchide Gabriela Firea.
+15

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii