Gabriela Firea și-a relansat romanul „Trei motive”. O carte despre rolul femeii în societate

Gabriela Firea și-a relansat romanul „Trei motive”. O carte despre rolul femeii în societate

La câteva zile după ce şi-a reluat funcțiile în PSD, Gabriela Firea şi-a relansat romanul „Trei motive”, publicat înainte să intre în politică. O carte despre rolul femeii în societate. 

Cele mai dificile momente din politică şi scandalul care a forţat-o să renunțe la postul de ministru se vor regăsi în viitorul volum la care lucrează deja Gabriela Firea: „Al patrulea motiv”.

Voi lansa în scurt timp şi al patrulea roman, Al patrulea motiv, un roman pe care l-am scris recent şi care are frânturi din viaţă, iar personajele pot fi sau nu desprinse din realitate”, a declarat Gabriela Firea.

„O întâlnire emoționantă cu prieteni și colegi, în așteptarea noului meu roman “Al patrulea motiv”, într-o oră de lectură și analiză a romanului “Trei motive”, apărut inițial la Editura Mihai Eminescu, iar ulterior la Editura Litera, inclusiv acum, într-o ediție revizuită”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.
„Scrisul este o pasiune de multă vreme, dar de care nu am mai avut timp în ultimii ani.
Mulțumesc, din nou, editurii Litera condusă de Dan Vidrascu, pentru sprijinul reeditării acestui roman.
De asemenea, mulțumesc scriitorului și jurnalistului Radu Preda pentru rememorarea unor cronici literare publicate despre carte.
Nu în ultimul rând, o reverență și mulțumiri scriitoarei Lucia Verona, care conduce secția de Dramaturgie a filialei București a Uniunii Naționale a Scriitorilor, și pentru că mi-a reamintit cronicile publicate de scriitorii Traian T. Coșovei si Horia Garbea, la momentul lansării romanului.
M-au emoționat toate cuvintele rostite.
„Trei motive” este un roman bun pentru a fi citit în zile relaxate sau vacanțe, cu o ceașcă de cafea în mână. Însă, pe lângă ficțiune, este o poveste despre femei, pentru femei.
Câte femei nu sunt asemenea celor trei personaje din această carte : împlinite profesional, dar nefericite în viața personală?
Din păcate, de multe ori, femeile sunt nevoite să aleagă între carieră și viața personală, între împlinirea profesională și familie sau casă.
O astfel de alegere aduce doar dezamăgire.
Dincolo de povestea romanului, cred că femeile nu ar trebui să facă astfel de compromisuri și că pot fi fericite având câte puțin din toate”, conchide Gabriela Firea.
+26

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
7.9 ° C
9.4 °
7.1 °
89 %
6.7kmh
100 %
Dum
7 °
lun
4 °
mar
6 °
mie
7 °
joi
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii