Hărțuirea în rândul femeilor o problemă din ce în ce mai întâlnită

Hărțuirea în rândul femeilor o problemă din ce în ce mai întâlnită

Hărțuirea în rândul femeilor pare să fie tot mai des întâlnită. La școală, serviciu sau în mediul on-line, fetele care trec prin astfel de situații de cele mai multe ori, aleg să păstreze tăcerea. Specialiștii avertizează că astfel de comportament nu trebuie accptat, iar legea este de partea lor.

Cele mai des întâlnite cazuri de hărțuire se numără în rândul femeilor. Minore, eleve sau adolescente unele din ele trec prin momente de-a dreptul traumatizante. Fie că primesc mesaje pe telefon, fie pe internet sau chiar și la școală sau la locul de muncă, majoritatea fetelor tac. O fac de teamă…de frică să nu greșească dacă spun că există un bărbat care le agasează. Specialiștii psihologi au și o explicație în acest sens.
Cea mai întâlnită formă de hărțuire în ultima perioadă pare să fie cea online, însă se pare că acest trend a ajuns și în rândul unor curieri. Mai exact, printr-o postare pe Facebook, o fata a povestit cum curierul Glovo s-a întors, după ce i-a lăsat comanda, și a bătut în mod repetat la ușa ei, sunând-o, în același timp, în mod insistent. Nici mesajele pe telefenul tinerei n-au întârziat să apară.

Fetele care trec prin astfel de situații trebuie să știe că există o lege care pedepsește hărțuitorul, chiar și din mediul on-line dacă cei doi se cunosc, asta în cazul în care ele depun plângere, ori dacă autoritățile se autosesizează.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru hărţuire sexuală împotriva lui Cristian Pipirigeanu, profesorul de matematică de la Liceul Dimitrie Leonida din Piatra-Neamţ. De asemenea, directoarea adjunctă a Liceului a fost demisă, pentru că i-a luat apărarea profesorului de matematică.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii