Liderul PSD: „„Eu nu pot să susțin că toate pensiile din România trebuie mărite la fel”

Liderul PSD: „„Eu nu pot să susțin că toate pensiile din România trebuie mărite la fel”

„Eu nu pot să susțin că toate pensiile din România trebuie mărite la fel. Cred că ne-am dezice cu toții de echitatea socială și de faptul că noi suntem un partid social-democrat. Nu poate să îmi explice nimeni și nici dumneavoastră cred că nu puteți explica oamenilor, când vă opresc pe stradă și spun că au o pensie de 1.800 de lei, și noi o să le-o mărim cu 250 de lei, cum vor reuși acești oameni să treacă această iarnă”, a declarat liderul PSD, sâmbătă, la Conferința județeană de alegeri a Organizației Județene PSD Vrancea.

„Stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar care reprezintă 15 miliarde de lei, și în această anvelopă venim și mărim diferențiat, în funcție de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu trebuie să rămânem captivi ai unui șanț sau ai unui cerc restrâns și să avem aceeași abordare ca și când n-ar fi trei crize suprapuse”, a continuat el.

„Noi trebuie să fim coerenți și eficienți la o situație reală. Noi nu putem să facem abstracție de ce se întâmplă în Ucraina, de criza energetică, de o eventuală recesiune tehnică. Noi trebuie să ne adaptăm și cred că asta așteaptă românii de la noi”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Nu mai există cotă unică niciunde, există în Rusia. În restul țărilor dezvoltate, există alt sistem de impozitare. Nu cunosc în acest moment care mai este cota unică în România. Este evident că trebuie să ne implicăm. Se schimbă ideologia. Cine nu își dă seama de acest lucru… se schimbă nuanțele social-democrate, se schimbă lumea”, a mai spus liderul social-democraților.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
nori împrăștiați
-1.1 ° C
0.5 °
-4 °
84 %
1.5kmh
40 %
mar
4 °
mie
6 °
joi
5 °
vin
3 °
sâm
3 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii