fbpx

Marcel Ciolacu și PSD au intervenit pentru a rezolva problema întâmpinată de Codin Maticiuc în renovarea spitalelor

Codin Maticiuc a anunțat că a fost sunat de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care auzise că acesta nu poate recupera TVA-ul la materialele pe care le cumpără pentru renovarea spitalelor prin Fundația Metropolis și inițiativa „Spitale publice din bani privați”.

Ca urmare, liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a depus la Parlament o propunere legislativă menită să rezolve problema.

„Trăiesc o minune de ceva timp, abia acum pot să vă vorbesc despre ea. Trăim într-o țară nebună cu legi tâmpite, asta cred ca știați deja. Eu prin Fundatia Metropolis și inițiativa #spitalepublicedinbaniprivati renovez spitale. Ne-am pus amprenta renovand sau utiliand nu mai puțin de șapte spitale din țara asta. Ce nu știu dacă știți este că eu toate aceste materiale la cumpăr cu un TVA pe care nu-l pot recupera. Cum, cum? Ei bine, DA, un dezvoltator imobiliar poate recupera TVA-ul, o fundație nu”, a scris Codin Maticiuc, pe Facebook. El susține că a expus această problemă cu fiecare ocazie.

M-a sunat Dan Andronic și mi-a spus că Marcel Ciolacu îi cere numărul meu. La distanță de cinci minute m-a sunat șeful PSD și mi-a spus că m-a auzit vorbind și că i se pare și lui ceva în neregulă:

-Adică voi construiți și reparați spitale, veniți în ajutorul statului cu fonduri private într-un domeniu în care noi suntem atât de deficitari și statul vă taxează?”

-Cam, așa ceva, domnule Ciolacu.»

– Am înțeles, nu e în regulă, o să te sune Fredy.

M-am bucurat deși nu știam cine este acest Fredy. Două zile mai târziu ma întâlneam cu Fredy, adică Alfred Simonis, deputat de Timiș. Cu o figura extrem de serioasă, îmbrăcat la costum, eu boschetar cum ma știți. În cincisprezece minute înțelesese problema și îi dădea dreptate șefului său.

Da, mi-e clar. O să scriu o propunere de lege și n-are cum să nu treacă. Putem sa dăm și o ordonanță de urgenta că ne pricepem la d’astea.

A râs. Am râs și eu. Recunosc că sunt un fan al autoironiei și băiatului din fața mea nu îi lipsea această calitate”, a continuat Codin Maticiuc.

După câteva săptămâni, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a depus propunerea legislativă la Parlament.

Au trecut câteva săptămâni, timp în care nu m-am mai gândit la asta. Nu cred în politicieni în general, vorbisem și cu doamnele de la Dăruiește Viață care in construcția spitalului au plătit TVA de le-a ieșit pe nas. Și ele și alții m-au asigurat: «N-o să se întâmple».

Iată că ceea ce toată lumea, inclusiv eu, consideram imposibil a venit în a treia zi de Paști.

Fredy a depus propunerea legislativă în Parlament. O minune. Una după care strig de câțiva ani, una pe care astăzi mi-o susțin niște oameni pe care nu ii cunosc și nici măcar nu i-am votat. Nu știu dacă o să treacă această lege dar eu le mulțumesc acestor oameni și pentru încercarea de a aduce puțină normalitate”, a mai spus Codin Maticiuc.

ncercarea de a aduce puțină normalitate”, a mai spus Codin Maticiuc.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
19.6 ° C
20 °
17.1 °
51 %
3.1kmh
0 %
vin
20 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
20 °
mar
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii