Măsura de protecție socială adoptată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.132/2021 are consecințe pozitive

Pensionarii care au pensii mai mici de 1600 de lei vor primi un stimulent financiar din partea Guvernului României de până la 1200 de lei, astfel încât niciun pensionar să nu aibă mai puțin de 2200 de lei în luna ianuarie.

Măsura are scopul de a încuraja solidaritatea cu persoanele cele mai vulnerabile, pentru a evita excluderea socială a unei părți dintre beneficiarii sistemului public de pensii, astfel încât să fie asigurat un venit minim de subzistență, transmite într-un comunicat Mirela Furtună, deputat PSD .

„În adoptarea acestei măsuri de sprijin a fost luată în considerare situația economică și socială din România. Inflația galopantă din ultimul an a scăzut drastic puterea de cumpărare a românilor, iar categoria cea mai afectată a fost cea a persoanelor cu venituri foarte mici.

De asemenea, costul cu încălzirea locuințelor, prețul la utilități, cât și la produsele alimentare și nonalimentare a crescut semnificativ, ceea ce afectează și mai mult categoriile și așa defavorizate.

Astfel, măsura va ajuta pensionarii cu venituri care se situează sub limita minimă, dincolo de care pot interveni marginalizarea socială și sărăcia.

În concluzie, măsura de protecție socială adoptată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.132/2021 are consecințe pozitive pentru beneficiarii sistemului public de pensii din România, fiind menită să vină în sprijinul populației, prin acordarea unui ajutor financiar persoanelor care au pensii mai mici sau egale cu 1600 de lei.

În altă ordine de idei, Guvernul a luat decizia de a acorda vouchere de vacanță și să extindă această posibilitate și pentru angajații din mediul privat. Mai mult, s-a luat decizia de a extinde valabilitatea voucherelor emise în 2019 și 2020 și pentru anul 2022.

Măsura va avea un efect pozitiv asupra sectorului HoReCa, care a fost cel mai afectat sector economic din cauza situației pandemice.

De asemenea, doresc să punctez faptul că reacordarea voucherelor de vacanță va ajuta și turismul din Delta Dunării. Pe această cale le recomand tuturor românilor să vină și să viziteze pentru câteva zile Delta, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din România”, conchide deputatul PSD Mirela Furtună.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
-4.5 ° C
-3.4 °
-8 °
63 %
0.5kmh
0 %
mar
0 °
mie
2 °
joi
4 °
vin
9 °
sâm
6 °

Opinii