Ministrul Culturii a propus ca în şcoli să se introducă cu caracter obligatoriu frecventarea teatrelor, operei şi muzeelor

Ministrul Culturii a propus ca în şcoli să se introducă cu caracter obligatoriu frecventarea teatrelor, operei şi muzeelor

Lucian Romaşcanu, ministrul român al Culturii a propus ca în şcoli să se introducă cu caracter obligatoriu frecventarea teatrelor, operei şi muzeelor. Ministrul a discutat acest subiect cu ministrul educaţiei din România, Ligia Deca – scrie cotidianul Uj Magyar Szó preluat de Rador.

Potrivit propunerii lui Lucian Romaşcanu, în noua programă şcolară va fi inclusă frecventarea obligatorie a spectacolelor teatrale, operei sau muzeelor, după care elevii ar putea scrie un eseu cu impresiile lor. Ministrul a menţionat că astfel s-ar trezi interesul tinerilor pentru cultură.

Gyöngyi Pál-Ferenczi, directoarea Teatrului din Sfântu Gheorghe a relatat portalului că nu este vorba de prima încercare de acest gen, în urmă cu 20 de ani fusese prezentată în şcoli o variantă prescurtată a unei piese de teatru de Shakespeare. A adăugat de asemenea că şi cele două proiecte actuale se bucură de succes.

După cum a precizat directoarea, „acum este şi mai important ca teatrul să se adreseze tinerilor, deoarece această generaţie se distanţează de citit, iar noi le putem trezi interesul pentru cărţi. O piesă vizionată le poate trezi interesul.” (…)

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
18.5 ° C
19 °
17.7 °
50 %
5.8kmh
20 %
vin
18 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii