Precizări din partea Ministerului Educației referitor la bursele pentru elevi

Precizări din partea Ministerului Educației referitor la bursele pentru elevi

Noi lămuriri din partea Ministerului Educaţiei referitor la bursele pentru elevi. Şcolile nu au dreptul să le ceară părinţilor să deschidă conturi la anumite bănci. Ar fi un abuz – a spus Florin Lixandru joi seară, la TVR Info. Ministerul Educației urmează să publice un document cu noi precizări legate de acordarea burselor în acest an.  

Sunt mai multe precizări cu care Ministerul Educației va veni, după ce extrem de mulți părinți și elevi au avut neclarități în ultimele zile având în vedere noua metodologie de acordare a burselor în acest an școlar.

Este de făcut o precizare în legătură cu acele conturi bancare. Au fost semnalate situații în București, dar și în țară, acolo unde directorii din mai multe ori școlile le-au cerut părinților să deschidă conturi bancare pentru a vira bursele elevilor la anumite bănci, lucru despre care reprezentanții Ministerului Educației spun că este un abuz, potrivit stiri.tvr.ro.

De asemenea, sunt acolo prevederi legate de faptul că nu e nevoie de documente legalizate atunci când se depun cereri pentru burse și nu e nevoie de cerere pentru bursa de merit.

Se depun cereri doar în cazul burselor sociale, în cazul burselor de excelență olimpică 1 și 2, și în cazul burselor de merit acordate în baza unor rezultate obținute la concursuri școlare din calendarul Ministerului Educației.

Precizări și în legătură cu bursele din învățământul primar: elevii respectivi pot primi, din acest an doar bursă socială, nu și bursă de merit, așa cum se întâmpla și până acum.

În ceea ce privește situațiile în care părinții, spre exemplu, sunt divorțați, iar familia s-ar putea încadra la bursă socială: există documente pe care Ministerul Educației le recunoaște, nu e nevoie de acea hotărâre judecătorească pentru a stabili domiciliul copilului la unul dintre părinți. E nevoie la dosarul de bursă socială doar de Convenția de divorț sau de certificatul de divorț.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
1 ° C
1.7 °
-0.1 °
93 %
1.5kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
4 °
lun
6 °
mar
8 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii