fbpx

Prezența PSD în Guvern a oprit obligativitatea certificatului verde la intrarea în biserici

Prezența PSD în Guvern a oprit obligativitatea certificatului verde la intrarea în biserici

Prezența PSD în Guvern a oprit obligativitatea certificatului verde la intrarea în biserici. Dacă era după Raed Arafat sau USR, se închideau bisericile cu totul.

PSD, prin prezența sa echilibrată, atent la dorințele românilor, a evitat condiționarea intrării în biserică de prezentarea unui certificat verde. Dacă ar fi fost după Raed Arafat sau dacă USR ar mai fi fost în Guvern cu PNL, s-ar fi ajuns la închiderea cu totul a bisericilor sau la interzicerea participării credincioșilor la slujbe, așa cum s-a întâmplat anul trecut, transmite deputatul PSD Daniel Ghiță.

„Forțe obscure vor cu tot dinadinsul să ne închidă bisericile și să ne interzică credința și folosesc orice prilej și orice pretext în acest sens, pandemia fiind doar motivul invocat fals de cei care ar dori ca românii să își uite tradițiile. Tema interzicerii credinței și a participării la ritualurile religioase apare ca din întâmplare întotdeauna în preajma celor mai importante sărbători. A apărut de Paști în 2020 și acum se prefigura pentru Crăciun în 2021. Totul într-un moment în care Comisia Europeană ”recomandă” să nu mai folosim denumirile religioase ale sărbătorilor. Interzicerea cuvântului ”Crăciun” are legătură tot cu pandemia? Cine nu pronunță Crăciun devine imun la viruși?

De aceea este salutară atitudinea membrilor PSD din Guvern care au luptat pentru libertatea religioasă a românilor și care au blocat o asemenea interdicție și discriminare precum prezentarea certificatului verde la intrarea în biserici.

Trebuie să fim atenți însă în continuare pentru că forțele anti-românești abia așteaptă prilejul să ne închidă bisericile și să-i dea afară pe credincioși, să ne interzică sărbătorile religioase, ba chiar și cuvintele sfinte.

Faptul că, în ajun de Sfântul Nicolae, una din cele mai îndrăgite sărbători pentru români, prilej de bucurie pentru toate familiile, cineva a încercat să interzică mersul la biserică prin condiționarea lui pe bază de certificat verde arată că dușmanii acestei națiuni, cei care vor ca românii să își uite istoria, tradițiile și identitatea creștină, nu dorm nici de sărbători.

Le promit că nici eu, și nici liderii responsabili din PSD, nu dormim când e vorba să ne apărăm țara și credința!”, conchide Daniel Ghiță, într-o declarație de presă din data de 6 decembrie.

Acest subiect a fost abordat și într-o declarație  din 2 decembrie a deputatului Daniel Ghiță, în care nota următoarele: „Nici păgânii din trecut nu au avut curajul să le interzică românilor credința strămoșească. Certificatul verde nu are ce căuta la intrarea în biserici și nu poate fi folosit ca instrument de discriminare și de interzicere a exercitării credinței. Un asemenea criteriu anti-uman pentru mersul la biserică înaintea Sărbătorilor Creștine din luna decembrie reprezintă o batjocură la adresa poporului român și o încercare de distrugere a credinței care nu poate fi tolerată.

Nimeni nu are dreptul să interzică mersul la rugăciune și celebrarea Sărbătorilor Creștine! Pentru aceste drepturi românii au ieșit în stradă în 1989! Ne întoarcem iarăși la dictatură?

Numai înainte de 1989 românii nu aveau voie la biserică, mai ales dacă aparțineau anumitor categorii sociale, cum era, de exemplu, personalul din învățământ. Și acum nu mai au dreptul la rugăciune și Împărtășanie decât cei vaccinați?

Solicit oprirea de urgență a acestei abominații! Este strigător la cer și că se ajunge la o asemenea discuție în spațiul public și politic!

Respectați credința și tradiția românească! Să nu îndrăzniți să atacați dreptul românilor de a se ruga și de a merge la biserică, singura lor mângâiere în asemenea vremuri de restriște. Nici păgânii din trecut nu au avut curajul să le interzică românilor credința strămoșească, și atunci cum putem numi democrație un regim unde se adoptă o asemenea măsură?”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
28.6 ° C
29.4 °
26.1 °
53 %
2.1kmh
0 %
joi
29 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii