Program al Ministerului Educației: „Școală în spital pentru elevii bolnavi”

Şcoală în spital pentru elevii bolnavi. Este noul program pe care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea să-l introducă, astfel ca toți elevii să aibă acces la învățământ. Pentru ca măsura să se poată implementa cât mai rapid, ministrul Câmpeanu vrea ca Guvernul să dea o ordonanță de urgență în acest sens.

Copiii bolnavi care lipsesc cu lunile de la școală din cauză că sunt internați în spitale vor avea profesori aproape zi de zi. Soluția găsită de ministrul educației este să constituie un grup de dascăli care să le predea cursuri elevilor din spital. Doar la spitalul Fundeni sunt internați acum 92 de elevi .

„Dorim promovarea unei ordonanțe de urgență prin care să constituim un corp al profesorilor pentru școala în spital și să organizăm sistemul în așa măsură încât fiecare elev să aibă acces la educație”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Măsura vine ca o mână de ajutor în contextul în care elevii cu probleme medicale pot participa la un număr de ore de 4 ori mai mic faţă de cei sănătoşi. Pentru ca programul să se concretizeze, Ministerul Educației trebuie să obțină în primul rând un punct de vedere din partea universităților de medicină și farmacie.

Apoi, ministerul Educației va propune Guvernului să dea o ordonanță de urgență în acest sens, pentru ca măsura să intre cât mai repede în vigoare.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23 ° C
25.2 °
21.1 °
68 %
0.5kmh
0 %
vin
35 °
sâm
38 °
Dum
38 °
lun
40 °
mar
33 °

Opinii