Proteste în cascadă în România: Programul acțiunilor sindicaliștilor Cartel Alfa

Proteste în cascadă în România: Programul acțiunilor sindicaliștilor Cartel Alfa

Sindicaliștii Cartel Alfa au stabilit programul acțiunilor de protest, pe care l-au făcut public. Cu mențiunea că, ”pentru a putea respecta măsurile de securitate sanitară din această perioadă, acțiunile se vor desfășura etapizat și în cascadă.

Acțiunile de protest se vor desfășura pe parcursul lunilor ianuarie și februarie și cuprind acțiuni de stradă, manifestări în fața instituțiilor publice, prefecturi, Administrația Prezidențială, Ministere, sediul partidelor guvernamentale, memorii, scrisori, petiții, discuții cu parlamentari din toate partidele parlamentare.

Pe scurt, din câte s-a transmis oficial, printre principalele revendicări ale sindicaliștilor afiliați Confederației amintite se numără: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, precum și aplicarea corectă a legislației.

Cum vor decurge acțiunile de protest

Planul sindicaliștilor prevede ca acțiunile de protest să înceapă chiar de joi, 14 ianuarie, cu Caravana drepturilor sociale, ce va parcurge următorul traseu: Baia Mare – Zalău – Târgu Mureș – Brașov – Ploiești – București.

Caravana drepturilor sociale pornește, așadar, de la Baia Mare, oraș unde este programat să aibă loc un miting, în fața prefecturii, la care sunt așteptați reprezentanți ai sindicatelor locale. Apoi, calendarul prevede ca, în drum spre Capitală, caravana să se oprească în orașele Zalău, Târgu Mureș, Brașov și Ploiești, unde vor avea loc, de asemenea, acțiuni în fața prefecturilor locale, cu participarea sindicatelor din zonele respective.

Odată ajunsă în Capitală, caravana urmează să se îndrepte către Administrația Prezidențială, cu o acțiune programată pentru data de 18.01, ora 10.00. În următoarele două zile, protestul se mută la sediul partidelor politice din arcul de guvernare (19.01), respectiv, la și Ministerul Finanțelor Publice (20.01), mai anunță sindicaliștii.

Nu în ultimul rând, din comunicatul Cartel ALFA reiese și faptul că sindicaliștii au de gând să continue manifestațiile până la sfârșitul lunii februarie, ”cu acțiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor județene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale (22 și 29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie), Ministerului Finanțelor Publice (20, 26 ianuarie și 2, 9, 15 februarie) și a sediiilor partidelor de guvernare: PNL, USR+Plus, UDMR (19 ianuarie și 10, 17 și 24 februarie) în București”.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii