fbpx

PSD le cere liberalilor să accepte supraimpozitarea salariilor mari și a pensiilor speciale

PSD le cere liberalilor să accepte supraimpozitarea salariilor mari și a pensiilor speciale

Partidul Social Democrat transmite, vineri, într-un comunicat de presă, că în Coaliție s-a convenit aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei. PSD le cere partenerilor de guvernare să accepte și celelalte măsuri propuse de social democrați, printre care impozitarea salariilor mari din sistemul bugetar și a pensiilor speciale.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de același regim fiscal”.

„În aceste momente foarte dificile din punct de vedere economic, este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de același regim fiscal aplicat celor cu venituri foarte mici. De aceea, am insistat și voi insista în continuare în Coaliție, ca acest principiu al solidarității între contribuabili să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România”, a declarat Marcel Ciolacu.

În privința Contribuției pentru Sănătate și Educație, care să fie plătită de marile companii din România, PSD consideră că măsura ar asigura cu ușurință finanțarea în primii doi ani pentru „Programul Masă Caldă în Școală”, program care a fost deja agreat de toate partidele din Coaliție.

De asemenea, din această contribuție, s-ar mai putea finanța achiziția de echipamente medicale și dezvoltarea rețelei naționale de centre medicale comunitare, o altă măsură prevăzută deja în Programul de guvernare 2021-2024, mai transmist social democrații.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25.3 ° C
26 °
22.1 °
65 %
2.2kmh
0 %
joi
25 °
vin
35 °
sâm
35 °
Dum
35 °
lun
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii