Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai atenționează: Pensionarii care au venituri mici trebuie susținuți prin politici de stat

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai atenționează: Pensionarii care au venituri mici trebuie susținuți prin politici de stat

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai atenționează că pensionarii care au venituri mici deși au muncit o viață trebuie susținuți prin politici de stat. Coaliția a decis deja majorarea pensiilor cu 12% și ajutoare speciale pentru pensionarii cu venituri mici.

„Trebuie sprijiniți și ajutați pensionarii vulnerabili, cei care au lucrat și au cotizat o viață, iar acum sunt nevoiți să-și calculeze și recalculeze veniturile infime pentru a se asigura că banii le ajung de la o lună la alta.

În România trăiesc mai mult de 3 milioane de vârstnici care încasează o pensie lunară mai mică de 2.000 de lei. Sunt acei oameni pentru care medicamentele de care au atât de multă nevoie au devenit un lux. Sunt acei oameni care sunt nevoiți să își sacrifice sănătatea pentru a reuși să-și cumpere hrană și care nu mai fac față majorărilor prețurilor la energie și la gaze.

Acești oameni reprezintă 70% din total pensionarilor din România.

Începând cu anul viitor, această categorie vulnerabilă va beneficia de o majorare a pensiei cu până la 45%: propunerea PSD a devenit realitate, iar faptul că social-democrații se află la guvernare demonstrează, încă o dată, că un singur partid din România se implică activ pentru a-i ajuta pe cei mai afectați de creșterea prețurilor.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, cele mai mari creșteri se vor înregistra la pensionarii cu veniturile cele mai mici.

În egală măsură, toți pensionarii din România vor beneficia de pensii majorate, după cum urmează:

Pensiile mai mici de 2.000 lei vor crește cu procente cuprinse între 22% și 45%;

Pensiile cuprinse între 1.501 și 2.000 de lei vor crește cu procente cuprinse între 22% și 25%;

Pensiile cuprinse între 2.001 lei și 3.000 de lei, vor crește cu procente cuprinse între 14% și 15%;

Pentru pensiile mai mari de 3.000 de lei, veniturile vor crește cu 12,5%.

Majorarea pensiilor este o nouă reușită a social-democraților și o victorie pentru pensionarii care au resimțit cel mai puternic creșterile de prețuri la alimente, medicamente și utilități.

Vom continua să ne implicăm și să-i sprijinim pe cei mai vulnerabili dintre români, avansând, în Coaliție, și propuneri care se vor adresa categoriilor active din societate, respectiv salariaților care contribuie la dezvoltarea economică și la creșterea veniturilor bugetare”, scrie social – democratul pe Facebook.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
4.2 ° C
5 °
2.8 °
92 %
2.6kmh
100 %
lun
5 °
mar
7 °
mie
10 °
joi
10 °
vin
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii