Sondaj IRES: Majoritatea părinților își doresc reluarea cursurilor în școli

Sondaj IRES: Majoritatea părinților își doresc reluarea cursurilor în școli

Conform unui sondaj recent realizat de IRES, majoritatea părinților își doresc ca din luna februarie să fie reluate cursurile în școli.

70% dintre părinți vor ca elevii să se întoarcă fizic la cursuri. Conform IRES, 1 din 5 părinți ar prefera să existe în continuare sistemul hibrid, iar 4% vor sistemul online.

Părinții copiilor de grădiniță și celor din preuniversitar ar vrea ca școala să înceapă cît mai repede cu putiință.

2 din 10 părinți ar dori ca școala să înceapă după ce rata de infectare scade sub 3 la mie.

6% consideră că școala sau grădinița, în format fizic, ar trebui să înceapă după ce 70% din populație a fost deja imunizată.

Mai mult de jumătate dintre părinții elevilor din preuniversitar se declară mulțumiți de școala online.

Părinții din urban sunt cei mai mulțumiți de școala online, la fel și părinții cu studii superioare, la fel și părinții copiilor din ciclul primar.

La polul opus se situează părinții elevilor de liceu, dar și părinții cu studii elementare, aceste două categorii fiind și cele care au cele mai mari dificultăți în a-și ajuta copiii cu materia școlară. Părinții copiilor de liceu își doresc în mai mică măsură începerea școlii fizice, cu toate că ei sunt și cei mai nemulțumiți de școala online.

La polul opus, părinții copiilor de grădiniță sunt cei care cred în proporțiile cele mai crescute că activitatea didactică din februarie ar trebui să se desfășoare față în față.

4% dintre respondenți declară că, din 8 noiembrie 2020, copiii lor nu au făcut școală online.

O proporție mai mare a acestora se regăsește în rândul părinților tineri (18-34 ani), cu nivel scăzut de educație, venituri mici, care nu folosesc internetul și care au atât copii de vârstă școlară, cât și preșcolară.

Principalele motive pentru care nu au participat la orele online țin de lipsa echipamentelor necesare derulării unor astfel de activități sau lipsa accesului la internet. Dintre părinții ai căror copii au participat la școala online, 53% sunt foarte mulțumiți sau destul de mulțumiți de modul în care s-a derulat educația online.

44% spun, însă, că sunt mai curând nemulțumiți (destul de nemulțumit și foarte nemulțumit). Mai curând nemulțumiți sunt tații, respondenții cu cel mult nivel mediu de educație, iar proporția nemulțumiților crește odată cu nivelul de școlarizare al copiilor.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
8.3 ° C
9.9 °
6 °
87 %
7.7kmh
100 %
vin
16 °
sâm
13 °
Dum
13 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii