Cu ocazia Sărbătorilor pascale, o companie de curierat din România a analizat comportamentele de consum ale românilor, de la preparatele preferate pentru masa de Paște, până la articolele esențiale pentru pregătirile din gospodărie și produsele destinate celor mici.
Astfel, potrivit studiului, anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi din cele trei zile de Paște (vineri–duminică), preparatele tradiționale aflându-se printre cele mai comandate produse, cu o cerere semnificativă pentru mici, sarmale cu mămăligă și ciorbă de burtă.
Topul orașelor cu cele mai multe comenzi înregistrate pe platformă, indiferent de categorie, a fost condus de București, urmat de Constanța, Brașov, Cluj-Napoca și Iași.
Pe segmentul supermarketuri, băcănii și alte magazine locale, România a ocupat locul 1 în regiune și locul 2 global ca volum de comenzi în perioada sărbătorilor de Paște. Cele mai comandate produse au fost apa, legumele proaspete și produsele de panificație. De asemenea, joia dinaintea Paștelui a fost ziua cu cea mai mare cerere pentru ouă și vopsea de ouă, cu orașe precum București, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov și Ploiești în topul comenzilor pentru aceste produse.
Creștere semnificativă la comenzile de jucării
În zilele de Paște, românii au optat pentru preparate tradiționale. În acest sens, micii, ciorba de burtă și sarmalele cu mămăligă au dominat topul comenzilor din categoria mâncare gătită.
Miercurea din săptămâna dinaintea Paștelui a fost ziua cu cea mai mare cerere pentru jucării, iar cea mai valoroasă comandă din această categorie a depășit 2000 de lei, fiind înregistrată în București, potrivit stiripesurse.ro.