Sute de șoferi români, blocați în frig, la intrarea în Germania

Sute de șoferi români, blocați în frig, la intrarea în Germania

Sute de șoferi au stat mai bine de 10 ore în viscol și ger pentru a-și face testul COVID. Germania și-a închis granițele duminică noaptea, iar la vama din Cehia și la cea din Austria s-au format cozi de camioane pe zeci de kilometri.

Mulți dintre șoferii de TIR blocați la granița cu Germania sunt români. Aceștia sunt revoltați și spun că autoritățile germane îi tratează inuman. Din data de 15 februarie nu se mai poate intra în Germania decât cu test COVID efectuat în ultimele 48 de ore. Mulți dintre șoferi nu au avut acest test, așa că au fost obligați să aștepte la graniță ore în șir.

Ilie Matei, intitulat Omul Șoselelor, este unul dintre șoferii de TIR români și are zeci de mii de urmăritori pe pagina sa de Facebook. El a postat mai multe imagini cu ceea ce se întâmplă la punctele de trecere a frontierei din Germania.

„Granițele din zona Tirol (Austria) și cele din Cehia sunt în acest moment blocate pentru transportatori și timpii de așteptare pentru a se efectua testul Covid în centrele medicale improvizate în vămi depășește 8-10 ore. În acest timp, afară sunt temperaturi de -5°C, distanțarea socială nu mai contează, șoferii sunt tratați ca niște animale și lăsați în frig să își aștepte rândul”, a scris Ilie Matei.

Cele mai multe probleme sunt la granița cu Cehia, pe A6. În acest punct s-au format cozi de camioane pe o distanță de 18 kilometri.

Autoritățile au anunțat că fiecare al treilea șofer este trimis înapoi în Cehia, fie pentru că s-a descoperit că e infectat cu coronavirus, fie pentru a-și face testul.

În primele 12 ore de la intrarea în vigoare a restricțiilor, au fost controlate 15.000 de persoane, iar 5.000 au fost trimise înapoi.

Aceleași controale și restricții au loc și la granițele cu Austria, dar și în Italia, la Vipiteno. Și în aceste zone cozile se întind pe mulți kilometri, iar șoferii de TIR sunt împiedicați să intre în Austria și Germania.

https://www.facebook.com/ionromica.stanislav/videos/3570584949730332/?t=11

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii