Utilizatorii părăsesc WhatsApp pentru Telegram și Signal

Utilizatorii părăsesc WhatsApp pentru Telegram și Signal

Utilizatorii europeni a celei mai cunoscute rețea de socializare WhatsApp „emigrează” spre noi aplicații precum Signal și Telegram. Acest fenomen a devenit din ce în ce mai popular după ce utilizatorii s-au plâns că aplicația colectează prea multe date personale pe care le trimite apoi către Facebook. 

Aplicaţiile de mesagerie care pun accent pe intimitatea utilizatorilor, precum Signal şi Telegram, au înregistrat un val de descărcări în utlimele zile, în contextul în care utilizatorii vor să se îndepărteze de WhatsApp, pe fondul temerilor legate de multitudinea de date pe care serviciul de mesagerie le colectează pentru a le trimite către gigantul Facebook.

Conform statisticilor aplicația Signal ce a fost recomandată chiar de Elon Musk a fost descărcată de aproximativ 7,5 milioane de ori la nivel global din App Store și Google Play în ultimele 10 zile, potrivit datelor oferite de Sensor Tower. Nici aplicația Telegram nu a ocupat un loc mai scăzut în clasament, având 5,6 milioane de descărcări la nivel global de miercuri până duminică.

Aplicaţia Signal susţine că vine cu „criptare end-to-end”, ceea ce nu permite ca mesajele să fie citite de altcineva în locul destinatarului.

Însă, din data de 8 februarie, utilizatorii vor fi obligaţi să accepte noii termeni WhatsApp pentru a utiliza aplicaţia în continuare.

Datele colectate şi trimise către Facebook includ informaţiile contului, precum numărul de telefon, informaţii introduse în aplicaţie, informaţii legate de modul în care interacţionezi cu alte persoane, inclusiv dacă eşti un business, cât şi date legate de telefonul mobil.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii