Va fi înfiinţat un grup de lucru transpartinic pentru proiectul „România Educată”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare Guvernul îşi va asuma prin memorandum ţintele şi obiectivele proiectului „România Educată”. El a adăugat că va fi înfiinţat şi un grup de lucru transpartinic care se va ocupa cu aspectele cadrului legislativ în vederea implementării proiectului.

„Am avut în ultimele trei zile la Palatul Cotroceni ultimele consultări privind România Educată şi trecerea la implementare. În urma discuţiilor din aceste zile au reieşit o serie de lucruri importante. În primul rând, coaliţia de guvernare şi-a exprimat susţinerea pentru proiect şi chiar săptămâna viitoare Guvernul României îşi va asuma, prin memorandum, ţintele şi obiectivele României Educate, urmând să stabilească un plan clar de acţiune, cu responsabili şi termene pentru implementare. Educaţia trebuie să fie baza comună de construcţie şi să nu mai aibă culoare politică. În cel mai scurt timp se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ pentru implementarea proiectului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni.

Şeful statului a avut consultări în utlimele trei zile cu liderii coaliţiei, cu parlamentari şi alte organizaţii pe marginea proiectului „România Educată”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii