(VIDEO) România sub ape: doi oameni au murit, zeci de localități inundate

Inundațiile au făcut prăpăd în România. Zone întregi din țară au fost afectate în urma precipitațiilor abundente. Cea mai critică situație este în estul țării, acolo unde ciclonul din Marea Neagră a lovit cu putere. Din păcate, viitura a făcut și victime. Doi oameni din Neamţ şi Bacău au murit înghiţiţi de viituri, iar un altul dispărut în urmă cu două zile, în zona localităţii Mânăstirea Caşin din Bacău este în continuare căutat.

A fost un weekend de coșmar în România. Vremea rea a lovit cu furie în mai multe zone din țară.12 persoane au rămas izolate într-o zonă forestieră mai înaltă, din județul Vrancea. Ele au fost salvate cu o tiroliană de deasupra apelor. În timp ce, o persoană a murit după ce a fost luată de viitură în estul țării, iar alta este dată dispărută…. pe lângă cazul victimei de la concursul de off road din Bacău. Autoritățile îndeamnă la prudență în astfel de situații.

„Dacă se emite o alertare, să asculte și să se adăpostească oamenii”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Cele mai afectate zone ale țării au fost cele din județul Vrancea, Galați sau Tulcea. Mai multe poduri și drumuri au fost distruse. În Prahova, un drum județean s-a surupat din cauza ploilor din ultimele zile. În timp ce, casele mai multor oameni au fost afectate de inundații. Guvernul promite că familiile vor fi despăgubite.

„4.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 75%, de 2.000 de lei între 50% și 75%, câte 1.500 de lei între 25% și 50%”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Ploile și instabilitatea atmosferică vor continua și în următoarele 24 de ore, anunță meteorologii, iar după precipitații este așteptată canicula în România.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii