(VIDEO) Sighișoara: munți de gunoaie în flăcări

Groapa de gunoi a Sighișoarei arde de mai bine de 16 ore. Focul s-a întins pe sute de metri pătrați, iar fumul a împânzit toată zona. Sunt munți de deșeuri, iar autoritățile se tem că va dura o lună până când va fi stins și ultimul focar. Șeful Gărzii de Mediu a declarat că acolo sunt probleme de mult timp.

Flăcările s-au extins pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Mai multe autospeciale au fost mobilizate pentru a stinge vâlvătaia. Incidentul de aici nu este o premieră. Groapa de gunoi s-a mai aprins și în trecut. Șeful Gărzii de Mediu anuntă că gunoiul de acolo ar putea să ardă mocnit chiar și o lună de zile.

„Cei de la Garda de mediu, comisarii Gărzii de Mediu sunt deja în teren, este un depozit cu mari probleme. Anul trecut, în 2020, am avut nenumărate sancțiuni date, am solicitat sistarea activității pe groapă. În primul rând sunt probleme vizavi de captarea gazelor ,,de groapă”, chiar așa se și numesc, cum ar fi metanul și care alimentează, totodată focul pe care îl vedem”, a declarat Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu.

Totodată, autoritățile suțin că situația actuală nu îi va afecta pe oameni. Pe de altă parte, recunosc că fumul și mirosul de gunoi pot crea probleme dacă direcția vântului se va schimba.

„În proximitate nu avem locuințe, fumul oricum se ridică însă mirosul acesta de gunoi ars se poate răspândii pe kilometrii în jurul gropii, în funcție de direcția vântului. Suntem la mila vântului, din păcate”, a mai precizat Octavian Berceanu.

Mai multe echipaje de pompieri au rămas la locul incendiului. După ce vor fi stinse toate focarele, pompierii vor stabili de la ce a pornit focul.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii