„Nasty”, documentarul despre Ilie Năstase, aproape de lansare

„Nasty”, documentarul despre Ilie Năstase, aproape de lansare

Viața și cariera primului număr 1 din istoria clasamentului ATP, controversele care l-au înconjurat, dar și amprenta pe care a lăsat-o asupra lumii tenisului sunt subiectul documentarului „Nasty”, care va avea premiera pe 16 aprilie și va putea fi urmărit apoi în cinematografe din toată țara.

Nasty spune povestea personajului unic Ilie Năstase, tenismanul care în 1972 a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a turneului de la Wimbledon. O combinație irezistibilă de talent, excentricitate și umor au făcut din Nasty (poreclă pe care i-a dat-o presa) un veritabil showman admirat de o lume întreagă.

Regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu & Tudor D. Popescu, documentarul cuprinde imagini de arhivă și interviuri cu unii dintre cei mai cunoscuți sportivi din lume, precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Boris Becker sau Nadia Comăneci. Și Phil Knight, co-fondatorul Nike apare în film și vorbește despre relația cu Năstase, acesta fiind primul sportiv profesionist care a semnat un contract de reprezentare cu producătorul de articole sportive, în 1972.

„Ilie Năstase pe teren a fost fabulos. Acest tânăr venit dintr-o țară comunistă a reușit, în doar câțiva ani, să cucerească lumea prin talent și personalitate. Lucrăm de 5 ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera și viața lui Năstase și am avut șansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influențați de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran – un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie și pentru România, dar și pentru tenis”, spune regizorul și producătorul Tudor Giurgiu în legătură cu producția.

Producătorii Nasty sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). Producția este distribuită de Transilvania Film.

Premiera de gală a filmului va avea loc pe 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti, în prezenţa lui Ilie Năstase, a echipei şi a unor invitaţi speciali precum Ion Ţiriac şi Nadia Comăneci. Bilete la proiecția de gală pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

Până și afișul filmului are o poveste interesantă. Astfel, acesta prezintă un portret al tenismenului creat de artistul Roger Huyssen pentru a ilustra un interviu cu Ilie Năstase publicat în revista Playboy, ediția din Statele Unite, în iunie 1977.

Foto: Transilvania Film

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie moderată
20.5 ° C
22.7 °
18.8 °
66 %
4.6kmh
0 %
Dum
23 °
lun
22 °
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii